WELK TYPE BANK PAST BIJ MIJN WOONSTIJL?

alles over banken

De zoektocht naar een bank begint bij het bepalen van je woonstijl. Een bank is –mede door de grootte- een echte eye-catcher in je woonkamer en daarmee sfeerbepalend. De eerste keuze die je moet maken is de keuze voor een landelijke, moderne, klassieke of industriële bank. Daarna kan je kijken naar de opstelling en het formaat: ga je voor een ruime hoekbank of een zitbank, al dan niet gecombineerd met losse fauteuils? We helpen je graag op weg in het maken van je keuze.

Onze vier woonstijlen

Stijlvol Landelijk

De landelijke bank herken je meteen: waarschijnlijk heb je een zogenaamde ‘plofbank’ voor ogen, dat is exact een omschrijving die past bij de landelijke modellen: De armleuningen zijn vaak wat breder, het zitvlak is lekker groot, de poten zijn vaak weggewerkt achter de stoffering. Deze gehele uitstraling maakt de woonkamer meteen lekker knus. De leren variant is wat stoerder, het (opgeschuurde) leer heeft een ruig uiterlijk en geeft je landelijke interieur meteen een ander sfeertje.

Modern Design

Strakke lijnen, ranke poten, een stevige zitting en diepe, vaak ook opvallende kleuren. Dat is de moderne bank in een notendop. Naast een meubel om op te zitten, is de bank ook vooral een eye-catcher in de kamer.

Urban Industrieel

Vind je een plofbank te rommelig en een moderne bank te strak? Dan is er ook een tussenoplossing: één van de banken uit onze Urban industrieel collectie. Een bank met een tijdloze uitstraling, stevige zitkussens en uitgevoerd in stoer leer of een stoffering in mooie aardetinten.

Elegant Chic

Een klassieke poot, luxe materialen en verfijnde uitstraling, dat zijn de kenmerkend voor een bank binnen de woonstijl elegant chic. De pootjes geven de bank een luchtige uitstraling.