Welke stoffering past bij mijn leefsituatie?

| 12 vragen over banken |

De keuze voor stof of leer hangt niet puur en alleen af van de gewenste kleuren waarin de stoffering leverbaar is. Je dient ook rekening te houden met andere factoren zoals belasting en gebruik. De straling van de zon door grote ramen vereist een grote lichtechtheid van de bekleding. Voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren zijn onderhoudsarme en robuuste stofferingen in sommige gevallen beter geschikt dan een fijn, zuiver leer in lichte kleuren. Daarom is het handig bij de aankoop al goed na te denken over waar de bank komt te staan en aan welke eisen je bankstel moet voldoen.

Kies ik voor stof, leer of kunstleer?

Leren bankstel, de voor- en nadelen

We onderscheiden diverse leersoorten: master leer, royal leer en outdoor leer en buffalo leer. Iedere leersoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Laat je goed adviseren door onze woonspecialist om te bepalen welk leersoort aan jouw eisen voldoet.

Bekijk onze leersoorten

Voordelen

➕ Leer is een stevig materiaal en gaat daardoor lang mee.
➕ Hoe meer je leren banken worden gebruikt, hoe mooier ze worden. Echt leer rekt namelijk een beetje op tijdens het gebruik; hierdoor krijgt je meubel een prachtig doorleefde en comfortabele look.
➕ Leer is een natuurproduct, dit zorgt ervoor dat ieder item een unieke uitstraling heeft, die tegelijk heel stijlvol is.
➕ Leer is tijdloos, hierdoor is je bank altijd trendy en passen goed bij iedere interieurstijl.

Nadelen

➖ Leer kan koud aanvoelen in de winter en glijd soms
➖ Leer moet je blijven onderhouden

sfeer-leren-bankstel


Kunstleren bankstel, de voor- en nadelen

Voordelen

➕ Onze kunstleren banken zijn vaak niet van echte leren banken te onderscheiden, echter ze zijn wel een stuk goedkoper
➕ Kunstleer is heel makkelijk schoon te maken; ideaal voor gezinnen met kleine kinderen
➕ Kunstleer is diervriendelijk

Nadelen

➖ Het materiaal bestaat uit kunststof op een laag textiel. Hierdoor voelt het materiaal anders aan dan echt leer
➖ Kunstleren banken zijn iets gevoeliger voor slijtage dan banken van echt leer

sfeer-kunstleren-bankstel


Stoffen banken, de voor- en nadelen

Voordelen

➕ Bankstellen van stof voelen niet koud aan, daarnaast zorgt een stoffen bekleding voor een warme, sfeervolle uitstraling in je woning.

Nadelen

➖ Stof is iets lastiger schoonmaken dan een leren bankstel: Echter, als je je stoffen bank door ons laat behandelen met een vlekkenbescherming heb je jarenlang garantie op vlekken. Bovendien is het verwijderen van vlekken op je bank veel makkelijker als deze is behandeld met onze vlekkenbescherming, de vlek is er dan zo uit met onze Cleantex spray

sfeer-stoffen-bankstel

Extra aandachtspunt

Bij een grof geweven stof is de kans op lusjes aanwezig. Heb je dieren in huis rondlopen en wil je de kans op lusjes zo veel mogelijk voorkomen? Kies dan voor banken die bekleedt zijn met een gemêleerde stof, een fijn geweven stof of met microvezel.