Wanneer kies ik voor een boekenkast met deuren en/of lades?

| 7 vragen over boekenkasten |

Het uiterlijk van de boekenkast is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Vroeger was de boekenkast vrij rechttoe, rechtaan een houten kast met (meestal) 5 vakken. Tegenwoordig zijn er open boekenkasten, boekenkasten met lades, deuren en zelfs boekenkasten waar je wijnflessen in kan opbergen dankzij een geïntegreerd drankrekje. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Op deze pagina helpen we je een handje met het maken van de juiste keuze.

Boekenkast met vakken

Ben je een echte boekenwurm, bezit je dus veel boeken en wil je de boekenkast uitsluitend gebruiken om je boeken in op te bergen? Dan is een boekenkast met uitsluitend vakken een prima keuze!

Natuurlijk kan je de boeken hier en daar afwisselen met woonaccessoires, fotolijstjes etc. Maar pas op dat je indeling geen rommelig effect krijgt.
boekenkast-met-vakken

Boekenkast met vakken én lades

Wil je behalve boeken ook andere zaken kwijt in de boekenkast en kom je nog wel eens opbergruimte te kort voor nog niet weggewerkte administratie, woonaccessoires waar je even op bent uitgekeken of andere prullaria? Kies dan voor een boekenkast die vakken en lades combineert.

Voor grotere spullen die je uit het zicht wilt opbergen kan je ook kiezen voor planken die achter deurtjes zijn weggewerkt.


boekenkast-met-vakken-en-lades-2

Boekenkast als roomdivider

Wil je de boekenkast op een prominente plek in je woonkamer zetten of heb je een mooie wand waar deze tegenaan komen te staan? Een open boekenkast kan prima fungeren als room divider. Je creëert zo een speels en ruimtelijk effect en je hebt aan twee zijdes plezier van je kast.

boekenkast-met-open-vakken