Hoe kan ik een boekenkast het beste inrichten?

| 7 vragen over boekenkasten |

De inhoud van de boekenkast geeft anderen een inkijkje in hoe jij als persoon bent. Je boekenkast laat zien van welk genre boeken je houdt, welke accessoires je mooi vindt of veel voor je betekenen en misschien plaats je ook wat fotolijstjes in de boekenkast, of souvenirs van verre reizen. Omdat de boekenkast zo multifunctioneel is, zit het gevaar erin dat het snel een rommelig geheel wordt. De kunst van het indelen van een boekenkast zit hem in eenvoud en symmetrie.

Veel boeken

Heb je veel boeken, dat kan je ervoor kiezen om de boeken in te delen op schrijver. Maar wat dacht je ervan om de kast eens in te delen op basis van de kleur van de kaft? Je zal verrast zijn door het effect hiervan!


boekenkasten-sfeerbeeld-opkleur

Ga je helemaal een apart effect? Draai alle boeken dan eens om. De wit/beige kleur van de pagina’s geven een prachtig effect als je dit combineert met andere witte of licht gekleurde accessoires. Daarnaast verdienen sommige boeken juist echt een plekje in de spotlights.

Probeer behalve een rijtje boeken ook eens een stapel boeken neer te leggen. Het boek met de mooiste kaft mag bovenop. Door manden of dozen te gebruiken creëer je nóg meer opbergplekken en oogt je kast netjes en overzichtelijk.

boekenkasten-sfeerbeeld-extrasfeer

De mix-kast

Behalve met boeken, kan je je boekenkast natuurlijk met van alles vol zetten. Maar probeer ook om af en toe een lege plek te reserveren. Juist een beetje leefte zorgt voor een rustig beeld en brengt de kast goed tot haar recht.

Door manden of dozen te gebruiken creëer je nóg meer opbergplekken en oogt je kast netjes en overzichtelijk.

lees hier meer stylingtips