Hoe stel je een boxspring samen?

alles over boxsprings

Een boxspring bestaat uit allerlei losse onderdelen. Het voordeel hiervan is dat je de meeste boxsprings vrijwel geheel op basis van jouw wensen kan samenstellen. Denk hierbij aan de bekleding, kleur, type pootje, wel of niet toevoegen van een hoofd- en voetbord, etcetera.

Behalve het uiterlijk, zijn er ook heel veel upgrades te doen qua slaapcomfort. Zowel de bedbodem, het matras en topmatras zijn allemaal aan te passen op basis van jouw slaapwensen. Heb je het vaak warm 's nachts? Ben je een buikslaper? Allemaal zaken om rekening mee te houden, zodat je stap voor stap jouw droombed kunt samenstellen.

De opbouw van een boxspring

De basis van een boxspring bestaat uit een boxspringbodem en een matras. Bij de bodem heb je de keuze tussen een vlakke bodem of een elektrisch verstelbare bodem. Het boxspring matras de basis van je slaapcomfort. Dit matras bepaalt de mate van tegendruk en stevigheid. De keuze voor het matras is grotendeels afhankelijk van je lichaamsgewicht dat varieert van een soepel matras voor mensen rond de 65 kg, tot een stevig tot zeer stevig matras voor mensen boven de 85 kg of meer. Daarbovenop komt nog een topmatras. Deze is bij een boxspring noodzakelijk omdat het boxspring matras is gestoffeerd met een meubelstof. Een topmatras houdt het boxspring matras langer schoon en fris en geeft extra comfort. Kies bijvoorbeeld voor een topmatras met verkoelende materialen zoals koudschuim of mini-pockets, of kies juist voor warme materialen zoals latex of traagschuim om jouw lichaamswarmte lekker lang vast te houden.

Het hoofd- en voetbord

Door een hoofd- en voetbord toe te voegen geef je je boxspring een extra luxe uitstraling.

Alle boxsprings uit onze collectie zijn standaard voorzien van een hoofdbord. Een bijpassend voetbord is vaak optioneel bij te bestellen, bij sommige modellen is het voetbord zelfs te upgraden met een luxe TV-lift.


De kleur en materialen
Door de vele mogelijkheden in kleur en materiaal kun je van de boxspring, echt je eigen persoonlijke uitvoering maken. Bij een stoffen bekleding, zeker in de lichte kleuren kan je ervoor kiezen een vuilafstotende behandeling te geven aan de boxspring.

Onze slaapadviseurs staan voor je klaar
Onze slaapadviseurs brengen nauwkeurig jouw individuele wensen en eisen in kaart. Samen stellen jullie de ideale boxspring samen die zowel qua slaapcomfort als qua design helemaal aan jouw ideaalbeeld voldoet.