Hoe stel je een boxspring samen?


| 8 vragen over boxsprings |

Een boxspring bestaat uit allerlei losse onderdelen. Het voordeel hiervan is dat je de meeste boxsprings vrijwel geheel op basis van jouw wensen kan samenstellen. Denk hierbij aan de bekleding, kleur, type pootje, wel of niet toevoegen van een hoofd- en voetbord, etcetera.

Behalve het uiterlijk, zijn er ook heel veel upgrades te doen qua slaapcomfort. Zowel de bedbodem, het matras en topmatras zijn allemaal aan te passen op basis van jouw slaapwensen. Heb je het vaak warm 's nachts? Ben je een buikslaper? Allemaal zaken om rekening mee te houden, zodat je stap voor stap jouw droombed kunt samenstellen.

Matrasdrager (boxbak) of gestoffeerd matras
De basis van een boxspring bestaat uit een boxspringbodem en een matras. Welk matras bij je past, hangt af van meerdere factoren en is een heel persoonlijke keuze. Lees hier meer over op onze adviespagina over matrassen of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies. Daarnaast kan je altijd even komen proefliggen. Door het gekozen matras ook even op de boxspring bodem naar keuze uit te proberen weet je zeker dat de combinatie bij je wensen past.

Het hoofdbord en/of voetbord
Door een hoofd en voetbord toe te voegen maak je je boxspring helemaal af. Natuurlijk draagt dit niet bij aan het slaapcomfort, maar geeft het bed wel een extra luxe uitstraling.


De kleur en materialen
Door de vele mogelijkheden in kleur en materiaal kun je van de boxspring, echt je eigen persoonlijke uitvoering maken. Bij een stoffen bekleding, zeker in de lichte kleuren kan je ervoor kiezen een vuilafstotende behandeling te geven aan de boxspring.

Onze slaapadviseurs staan voor je klaar
Onze slaapadviseurs brengen nauwkeurig jouw individuele wensen en eisen in kaart. Samen stellen jullie de ideale boxspring samen die zowel qua slaapcomfort als qua design helemaal aan jouw ideaalbeeld voldoet.