Wat zijn de voor- en nadelen van een boxspring?

alle vragen over boxsprings

Wist je dat je bij een boxspring, naast een goede lichaamsondersteuning, ook verzekerd bent van een goede temperatuurregulatie en ventilatie?

Daarnaast zijn er nog tal van voor- en nadelen te benoemen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen
De combinatie van de verende boxspring en het verende matras geeft een optimale ondersteuning aan het lichaam en zorgt voor een comfortabel ligcomfort.

Een boxspring heeft een prettige in- en uitstap hoogte. Dit is ook een fijne werkhoogte tijdens het verschonen en opmaken van het bed.

Doordat een boxspring uit meerdere losse onderdelen bestaat, kan je het ligcomfort volledig op jouw persoonlijke wensen afstemmen. Het matras bepaalt de tegendruk en is afhankelijk van je gewicht. Het topmatras bepaalt het ligcomfort: kies voor een warmer materiaal zoals latex of traagschuim of juist verkoelend zoals gelfoam of pocketvering.

Bepaal zelf het materiaal, de kleur en het design. Zo maak je de boxspring helemaal passend bij jouw slaapkamerinterieur.

Ook de afmetingen zijn op jouw voorkeuren af te stemmen, zo is een boxspring ook ideaal voor de kleinere slaapkamers. De breedtemaat bepaalt voor een groot gedeelte jouw slaapcomfort. Bepaal dus zelf de ideale afmetingen.

Bij een boxspring heb je niet te maken met een harde omkadering, zoals bij een ledikant. Dus ook op het randje van je bed is het comfortabel vertoeven.

Doordat een boxspring als het waren uit een open constructie van veren bestaat, is zowel de temperatuurregulatie als de ventilatie van een boxspring uitstekend.

Een boxspring gaat over het algemeen lekker lang mee. De levensduur van een boxspring is maar liefst 25 jaar. Na 8 jaar is het verstandig de topmatrassen te vervangen.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring. Ideaal voor de momenten vlak voor of na het slapen, om lekker comfortabel nog even te lezen, tv te kijken of te ontbijten. Zo maak je je boxspring extra comfortabel.


nadelen

Nadelen
De bekleding van een boxspring is wat lastiger te onderhouden. Dat is vooral een nadeel voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Als alternatief zijn er tegenwoordig ook (kunst)leren bekledingen te krijgen, zodat het onderhoud een stuk gemakkelijker is.

> Bekijk alle onderhoudsmiddelen
> Bekijk alle beschermingsets

De kans op vlekken en vegen op de stoffen bekleding zijn een stuk lastiger te verwijderen. Wij adviseren de boxspring altijd door ons te laten behandelen met een anti vlekken behandeling waardoor vlekken geen vat kunnen krijgen op de stof. Door de komst van kunstleren bekleding is de kans op vlekken natuurlijk ook een stuk kleiner.

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.