Hoe kies ik de juiste maat?

| 8 vragen over dekbedden |

Welke maat dekbed het beste bij je past is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van je partner en jou. Zo slaapt de een het liefst onder een luchtig, donzen dekbed en de ander slaapt juist graag onder een warmer synthetisch dekbed.

Mochten jullie ieder een andere voorkeur qua vulling hebben, kan je beter twee eenpersoons dekbedden aanschaffen. De standaardmaat voor een eenpersoons dekbed is 140 cm breed. Zo heb je relatief meer oppervlakte van het dekbed voor jezelf. Daarmee voorkom je ruzie als 1 iemand zich omdraait en het hele dekbed om zijn of haar lichaam vouwt.

Lijkt het je toch maar ongezellig om apart onder een dekbed te slapen? Je kan natuurlijk altijd lekker samen onder 1 dekbed kruipen. Tweepersoons dekbedden worden meestal in 2 maten geleverd: 200 cm breed en 240 cm breed.

Het formaat van je dekbed hangt mede af van de breedte van het bed. Kies je een tweepersoons dekbed, dan mag het dekbed iets over de rand van het bed heen vallen. Wij raden aan om een extra marge aan te houden van 40 tot 60 centimeter.