Wat kan ik doen om huisstofmijt in mijn dekbed te weren?

alle vragen over dekbedden

Het onderhouden van je dekbed is heel eenvoudig. Hieronder lees je een paar tips voor mensen die allergisch reageren op huisstofmijten of bij wie de kans op een allergische reactie verhoogd is.

5 tips om je dekbed goed te onderhouden

1. LUCHTVOCHTIGHEID

Lucht regelmatig de slaapkamer en de dekbedden. Gooi lekker een raam open en laat het dekbed even een paar uur buiten hangen. Daarmee verlaag je de luchtvochtigheid in de kamer en het vochtgehalte in het beddengoed en creëer je een mijtonvriendelijk klimaat.

2. WASSEN OP 60 °C

De meeste dekbedden kunnen, indien aangegeven op het waslabel, op 60 °C worden gewassen met een neutraal fijnwasmiddel en aansluitend in de wasdroger grondig worden gedroogd.

3. OPSCHUDDEN

Dekbedden en kussens van dons, kapok en tencel kan je dagelijks opschudden. Hierdoor krijgt het materiaal zijn oorspronkelijke vorm terug.

4. SPECIAALZAKEN

Dekbedden en kussens van dons, kapok en tencel kan je dagelijks opschudden. Hierdoor krijgt het materiaal zijn oorspronkelijke vorm terug.

5. LATEN LUCHTEN EN AFKOELEN

Daarnaast is het verstandig om, als je ’s morgens opstaat juist niet je bed netjes opgemaakt achter te laten. Zo’n strak opgemaakt bed staat natuurlijk lekker opgeruimd, maar door het beddengoed juist open te slaan kan het bed luchten en afkoelen.

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.