Hoe diep moet mijn opbergkast zijn?

alles over opbergkasten

Om de juiste diepte te bepalen voor je nieuwe opbergkast, is het van belang om van tevoren te bedenken welke spullen je erin wilt opbergen. Het is natuurlijk zonde als je er boeken, mappen en ordners in kwijt wilt en deze blijken later niet te passen.

Daarnaast is natuurlijk de ruimte waar de kast komt te staan van groot belang. Op deze pagina vertellen we je alles over het bepalen van de juiste diepte, waarbij je zo goed mogelijk gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Lees snel verder!

Welke diepte het meest geschikt is voor jouw opbergkast, heeft alles te maken met hoeveel plaats jij in huis hebt voor je opbergkast en waar je hem precies plaatst.

opbergkast in je woonkamer

Meestal plaats je hem tegen de wand als wandmeubel in je woonkamer. Dan moet je kast natuurlijk wel qua afmetingen passen. Ook wat diepte betreft. Want als je je niet meer makkelijk om de kast heen kunt manoeuvreren, is dat onprettig. En bovendien moet er ook ruimte zijn om de deuren te openen, zonder dat je een ander item of meubel raakt.

Meet op hoeveel ruimte je hebt zodat je weet hoe diep je kast maximaal mag zijn. Wil je weten hoeveel ruimte je kast precies inneemt? Pak een aantal kranten en knip die op de maat van de kast. Leg deze vervolgens op de plek waar je de kast in de ruimte wilt plaatsen. Wij raden aan om minimaal 20 cm ruimte rondom je opbergkast te reserveren. En? Past ie?

opbergkast in je hal

Een opbergkast in je hal is ideaal voor rondslingerende sjaals, mutsen en paraplu’s. Maar de hal is vaak ook een kleine ruimte waar juist veel beweging is. Daarom raden wij aan om een opbergkast te kiezen– hoog, breed, smal, het maakt niet uit – die niet te diep is. Deurtjes kunnen in een kleine hal wat onhandig zijn. Gebruik in dat geval een open kast en plaats hier mandjes in die je makkelijk in en uit kunt schuiven.