Kies ik een dressoir met deuren, lades en/of open vakken?

| 5 vragen over dressoirs |

Een dressoir kan je prima inzetten als extra opbergmeubel. Vaak zijn dressoirs voorzien van meerdere lades en kastjes. Maar hoe kan je zo effectief mogelijk gebruik maken van deze extra opbergmogelijkheden? Door te kijken naar de ruimte waar je dressoir komt te staan, heb je al meteen een beeld welke spullen je erin wilt opbergen. Zo kan je gemakkelijk bepalen welke indeling het beste bij je past.


Kies je ruimte:

In de woonkamer

In de meeste gevallen komt een dressoir in de woonkamer te staan. Een dressoir biedt prima plaats voor bordspellen, kinderspeelgoed, boeken, dvd’s of vazen en ander glaswerk dat even niet gebruikt wordt. Een combinatie van deuren en lades is hierbij handig. Grote spullen kun je makkelijk plaatsen achter de deuren, terwijl kleine benodigdheden binnen handbereik blijven dankzij de lades.

Wil je extra sfeer creëren, dan is een open vak in het dressoir een leuke afwisseling. Open vakken bieden namelijk de mogelijkheid om leuke decoraties in het oog te laten springen.

In de keuken/eetkamer

Komt je dressoir bijvoorbeeld bij de eettafel te staan, dan is ook hier een dressoir met een combinatie van lades en deuren het handigst; bestek kun je handig kwijt in de lades, terwijl jouw servies altijd makkelijk bereikbaar is in de kastjes achter de deuren.

In de hal

Komt je dressoir in de hal te staan, dan is een model met lades handig: De kans is groot dat zaken als autosleutels, de ijskrabber en parkeerschijf in de lades terecht komen.

In de slaapkamer

In de slaapkamer is de dressoir zeer geschikt voor het opbergen van ondergoed en sokken, ook hierbij zijn lades dus van belang.

Naast deze functionele voordelen heeft een dressoir ook optische voordelen: de lengte van een dressoir geeft meer lengte aan de kamer en is daardoor ideaal als je visueel meer ruimte wilt creëren in huis.

Daarnaast biedt de bovenkant van het dressoir bij uitstek de mogelijkheid om je dierbaarste woonaccessoires te tonen. Lees hier meer over het stylen van je dressoir. Naast een dressoir kan je natuurlijk ook kiezen voor een commode of ladekast in de slaapkamer.