Hoe komen mijn woonaccessoires mooi uit op mijn dressoir?

| 5 vragen over dressoirs |

De bovenkant van een dressoir leent zich perfect voor het etaleren van je mooiste decoratie items! Zo maak je van een mooi meubelstuk een echte eyecatcher. Maar hoe pak je dat precies aan, zonder dat het rommelig oogt?

Lees snel onze tips om je dressoir in te zetten als opvallende showcase.

Less is more

De gouden stelregel bij het uitstallen van je accessoires is nog steeds: less is more! Kies dus voor één grote eyecatcher of groepeer je accessoires als één geheel.

Bij het groeperen is het de kunst om eenheid te zoeken, zonder dat het saai oogt. Kies voor kleuren die dicht bij elkaar liggen en wissel af met verschillende materialen en structuren. Een gladde, glazen vaas kan bijvoorbeeld heel mooi naast een accessoire van aardewerk met een grove ribbelstructuur.

Ook qua vormen kan je prima afwisselen tussen ronde en hoekige vormen. Speel met oneven aantallen, een even aantal komt vaak veel statischer over.

Door verschil in hoogte toe te voegen kan je de items optisch met elkaar verbinden. Doe dit bijvoorbeeld door een grote schilderijlijst, dienblad of spiegel achter je accessoires te plaatsen. Bijkomend voordeel van de hoogte opzoeken is het feit dat het dressoir zo optisch meer ruimte inneemt. Aangezien een dressoir vaak niet veel hoger is dan 78 cm, zorg je er zo voor dat deze niet wegvalt tegen een strakke muur.


De kracht van het combineren

Fleur je interieur op met een fraaie vaas met kleurrijke bloemen, ook fotolijstjes met daarin jouw dierbaarste herinneringen geven veel sfeer en je voegt meteen een persoonlijke touch toe aan je interieur.

Zilverkleurige of metalen fotolijstjes combineren erg mooi met een glazen vaas. Door hier een stoere spiegel achter te plaatsen met metalen lijst, heb je al meteen een mooi geheel. Of kies ervoor om een fraai schilderij of ander kunstwerk boven het dressoir te hangen. Door de kleuren uit het schilderij terug te laten komen in de decoratie op het dressoir maak je het plaatje helemaal compleet!


Technische snufjes

Tot slot is een dressoir een ideale plek om jouw tech-stuff te tonen. Een retro platenspeler staat altijd mooi en is op een dressoir makkelijk te bedienen. Maar uiteraard is het ook een geschikte plek voor jouw Sonos-speaker.


Praktische decoratie

Uiteraard kan je ook kiezen voor het plaatsen van de meer praktische decoratie-items. Een mooie tafellamp komt bijvoorbeeld ook prachtig tot zijn recht op een dressoir! Zo krijg je meer sfeer én zit je niet in het donker.

alle tafellampen