Kies ik eetkamerstoelen met een stevige of juist soepele zit?

| Alles over eetkamerstoelen |

Als je het belangrijk vindt om een goede zithouding aan te nemen, dan raden wij een eetkamerstoel met een stevige zit aan. Eetkamerstoelen met een soepele zit kunnen comfortabeler aanvoelen en zitten prettiger als je een langere tijd op een eetkamerstoel doorbrengt, omdat je makkelijker andere zithoudingen aan kunt nemen.

Het comfort van de eetkamerstoel, zowel van stoelen met een stevige zit als met een soepele zit, wordt bepaald door twee factoren: de vulling van het zitkussen en de ondervering.

Comfort zitkussen eetkamerstoel

Goossens gebruikt voor de vulling van het zitkussen vooral koudschuim. Dit materiaal heeft een lange levensduur en in combinatie met de elastische eigenschappen zorgt koudschuim voor een aangenaam zitcomfort. Als er niet voor koudschuim wordt gekozen, worden er andere hoogwaardige schuimvullingen gebruikt. Een voorbeeld hiervan is polyether.


Comfort ondervering eetkamerstoel

De ondervering van een eetkamerstoel is ook belangrijk voor het zitcomfort van de stoel. De vering draagt de vulling en bepaalt hoe de vulling beweegt. Eigenlijk is de ondervering van een eetkamerstoel wat de lattenbodem van een ledikant is.

Goossens gebruikt diverse veringen. Laten we beginnen met de nosagvering, die wordt gebruikt om een stevige zit te creëren. Nosagveren zijn stalen veren die met een lichte bolling naar bovenstaan. Ze veren mee met een zitvulling, maar geven een lichte tegendruk. Dit zorgt voor een steviger zitcomfort.

Voor de stoelen met een soepele zit wordt vooral gebruik gemaakt van singelbanden. Dit zijn elastische banden die in elkaar worden gevlochten en als ondersteuning van het zitoppervlak dienen. De singelbanden bewegen mee met de zitvulling. Als deze extra elastisch zijn zorgen deze dus voor een soepel zitcomfort. Omdat de eigenschappen van singelbanden kunnen verschillen, is het ook mogelijk dat een stoel met een stevige zit voorzien is van singelbanden als ondervering. Dan wordt er gebruik gemaakt van minder elastische singelbanden.