KIES IK EETKAMERSTOELEN MET HOUTEN OF METALEN POTEN OF EETKAMERSTOELEN MET WIELTJES?

alles over eetkamerstoelen

Niet alleen het zitoppervlak bepaalt het uiterlijk van je eetkamerstoel, ook de poten vallen op. Maar welke poot kies je voor je eetkamerstoel? Welk materiaal vind je het mooist? En wat zijn de voordelen van wieltjes onder je stoelen?

Wij vertellen het je zodat je de beste keuze maakt.

Houten poten vs. metalen poten

Zowel eetkamerstoelen met houten poten als eetkamerstoelen met metalen poten zijn sterk genoeg en hebben dus beide een goede kwaliteit. Het verschil zit hem vooral in uitstraling. Houten poten ogen voller en zijn vaak tijdloos. Omdat het oppervlakte onder de poot groter is, kun je makkelijker vilt onder de stoelen aanbrengen zodat je vloer beschermd wordt.

Bovendien is hout makkelijk te bewerken waardoor je vaak kunt kiezen uit meerdere kleuren. Metalen poten zijn slanker en meer geschikt in een modern interieur. In onze collectie hebben we ook enkele modellen eetkamerstoelen met wieltjes en is het mogelijk om onder een aantal eetkamerstoelen wieltjes te plaatsen mocht je dat willen.


Eetkamerstoelen met wieltjes

Kies je voor eetkamerstoelen met wieltjes, dan kun je makkelijk van - en aan- tafel schuiven. Vooral als een tafel dicht op een muur staat zijn eetkamerstoelen met wieltjes fijner omdat je je makkelijker kunt bewegen. In ons assortiment hebben we skatewielen en zwenkwielen, die geschikt zijn voor allerlei soorten ondergronden. Ze maken geen krassen en rollen zonder horten of stoten over harde vloeren. De stoelwielen rollen wat minder gemakkelijk over hoogpolige vloerbedekking en vloerkleden. Hoewel onze stoelwielen in eerste instantie niet zullen zorgen voor krassen, is het wel essentieel om de vloer goed schoon te houden. Want zodra er bijvoorbeeld zand tussen de stoelwiel en de vloer komt, kan dit wel voor krassen zorgen. Hoe lang de wieltjes meegaan, is afhankelijk van het gebruik. Een juiste indicatie kunnen we daarom niet geven. Wel is het zo dat zwenkwieltjes iets sneller kunnen slijten dan skatewielen. In ons assortiment hebben we diverse eetkamerstoelen met wieltjes. Ook is het mogelijk om onder bepaalde eetkamerstoelen, die normaliter niet zijn uitgerust met deze rollers, stoelwieltjes te monteren.


Onderstel van de eetkamerstoel

Naast het feit dat je kunt kiezen tussen eetkamerstoelen met houten of metalen poten of eetkamerstoelen met wieltjes, is het type poot ook nog van belang. Dit wordt in zijn totaliteit ook wel het onderstel van de eetkamerstoel genoemd. Je kunt kiezen uit drie verschillende onderstellen:

6


De traditionele stoelpoot:

Onder je eetkamerstoelen zijn vier poten bevestigd. Deze staan recht onder de stoel, of ze zijn schuin onder het zitvlak van de eetkamerstoel bevestigd.

6


De swingpoot: 

Afhankelijk van jouw eisen qua zitcomfort, kan deze stoelpoot meer comfort geven doordat de constructie van deze poot meeveert.  Dat is prettig als je houdt van lang natafelen. 

6


De sledepoot:

Dit is een variatie op de traditionele stoelpoot, het verschil is vooral de uitstraling. Een nadeel van de sledepoot: onder deze poot kunnen geen wieltjes worden geplaatst.


Ontdek onze winkels boordevol woon-en slaapinspiratie..

Breng een bezoek aan één van onze winkels voor deskundig advies. Onze experts staan voor je klaar.