Waar moet ik op letten bij het kopen van bijpassende eetkamerstoelen?

| 6 vragen over eetkamerstoelen |

Ten eerste is het belangrijk om te letten op de poot van de eettafel. Aan een eettafel met een kruispoot passen meer stoelen dan aan een eettafel met poten op de hoeken, omdat tafelpoten nu eenmaal ruimte in beslag nemen.

Een tafel van 200 centimeter met grove poten op de hoeken, biedt geen 200 centimeter ruimte voor je eetkamerstoelen. De ruimte tussen de poten bepaalt hoeveel plaats er is voor je eetkamerstoelen. Het kan ook zijn dat de poten naar binnen staan. Als dit het geval is heb je ook minder ruimte voor je eetkamerstoelen dan de afmeting van het tafelblad doet vermoeden.

Armleuning


Wil je eetkamerstoelen met een armleuning? Dan is het belangrijk dat de armleuning onder de tafel past, het liefst nog met een ruimte van 2 centimeter tussen de armleuning en het tafelblad.

Het is fijn als er een hand tussen de arm van de stoel en de onderkant van het blad past. Zo kun je makkelijk aan en van tafel schuiven.Hoog of laag


De meeste eettafels in onze collectie hebben een hoogte van 78 centimeter. Vind je het prettig om hoger aan tafel te zitten? Dan kies je voor een eetkamerstoel met een zithoogte hoger dan 44 centimeter. Zit je graag wat lager aan tafel? Dan is een eetkamerstoel met een zithoogte lager dan 44 centimeter een goede keuze.