Wat is de ideale hoogte van een eettafel?

alles over eettafels

De ideale zithoogte voor aan tafel is lastig te bepalen omdat het erg persoonlijk is. De één zit graag wat lager aan tafel, terwijl de ander juist een hogere zit prettig vindt. Omdat dit lastig te bepalen is, is het ook moeilijk om de ideale hoogte van je eettafel vast te stellen.

We leggen je alles over de hoogte van een eettafel uit.

De hoogte

van goossens tafels

De meeste eettafels in onze collectie hebben een hoogte tussen de 76 en 79 centimeter. Dit is waarschijnlijk hoger dan je huidige eettafel, omdat de eettafels in de afgelopen jaren een paar centimeter hoger zijn geworden omdat men de laatste jaren gemiddeld een stukje langer is geworden. Dus wil je je eetkamerstoelen niet vervangen, maar is het al wel een poosje geleden dat je deze hebt gekocht, dan moet je er rekening mee houden dat je iets lager aan tafel komt te zitten dan je gewend bent.

Dit hoeft natuurlijk niet per se vervelend te zijn, sommige vinden het juist prettig om lager aan tafel te zitten. Is er een groot lengteverschil tussen jou en je partner? Dan kun je beter kiezen voor een eettafel die wat lager is. Het is voor lange personen vaak fijner om hoger te zitten dan voor korte mensen om laag te zitten.

alle eettafels

Passen mijn eetkamerstoelen?

Je moet op een aantal factoren letten als je een eettafel uitkiest die past bij de eetkamerstoelen die je al hebt. Let bijvoorbeeld op de poot van de tafel, de tafelregel en de ruimte aan tafel. Maar houdt ook rekening met de armleuning van je eetkamerstoel en de zithoogte.

hier moet je op letten

andere meubels in huis

Het is je misschien nooit opgevallen, maar andere meubels - zoals een dressoir of wandtafel- hebben vaak dezelfde hoogte als je eettafel. Komt de nieuwe tafel dicht bij een dressoir te staan, dan kan het zijn dat als het hoogteverschil heel groot is, dit raar staat en niet goed matcht. Meet daarom je dressoir op voordat je overgaat tot de koop van een nieuwe eettafel.

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.