Kies ik een eikenhouten, notenhouten, teakhouten of hoogglans eettafel?

alles over eettafels

De eettafels in onze collectie zijn gemaakt van het beste hout, hiervoor reizen we de hele wereld over. We hebben eettafels van eikenhout, notenhout en teakhout. Al deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden: met een soft-touch lak, met een olielaag of met een transparante laag. En wil je graag de natuurlijke look, van bijvoorbeeld je eiken eettafel, zo veel mogelijk behouden, dan is het mogelijk om te kiezen voor een eettafel van onbewerkt hout. Vind je een eettafel in hoogglans wit, gemaakt van MDF, erg mooi? Ook die kun je bij ons vinden.

Welke houtsoort het beste bij je leefsituatie past, is afhankelijk van de afwerking. Een eettafel van hout die is afgewerkt met een transparante laag, is beter beschermd tegen invloeden van buitenaf dan een eettafel van onbewerkt hout. Dus als je kinderen hebt, die wel eens knoeien met eten en drinken, dan is een tafel van onbewerkt hout geen goed idee.

Wil je graag houten meubels? Leer hier de eigenschappen per houtsoort.

Iedere houtsoort en iedere afwerking heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier bij Goossens vertellen we je er graag meer over.

32-eikenhout

1. Eikenhout

meer over eikenhout
32-notenhout

2. notenhout

meer over notenhout
32-teakhout

3. teakhout

meer over teakhout
32-mdf

4. mdf

meer over mdf

onderhoud van de eettafel

Een houten eettafel vraagt om een bepaald onderhoud. Zo blijft hij niet alleen langer mooi, maar houd je je tafel ook in een betere conditie. Je wilt immers zo lang mogelijk plezier hebben van je eettafel, toch? Hoe je tafel onderhouden moet worden, is afhankelijk van de afwerking van je eettafel. Wij vertellen je alles over het onderhoud van hout.

meer over het onderhoud van hout