Hoe zorg ik dat mijn nieuwe fauteuil perfect in mijn interieur past?

Een fauteuil is een echte eyecatcher in je woonkamer. Het is dus een goed idee om bij aankoop van een nieuwe fauteuil de indeling van je woonkamer eens kritisch te bekijken. Staan je meubels nu handig opgesteld?

Juist door het toevoegen van een los zitelement zoals een fauteuil, kan je lekker spelen met de opstelling. Bij een traditionele opstelling zie je de televisie centraal in het midden van een strakke muur, met daarvoor in een U-vorm, 2 banken of een hoekbank en soms nog losse fauteuils. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de televisie minder centraal te stellen en de zithoek juist op de open haard of op de openslaande deuren richting de tuin te richten. Of creëer juist een apart leeseilandje door de fauteuil in een knus hoekje te zetten. Hieronder volgen een aantal tips:

Maak optimaal gebruik van de ruimte
Heb je een relatief kleine ruimte? Plaats hier dan juist een aantal royale meubels in. Dit geeft een ruimtelijk effect. In plaats van één grote hoekbank kun je ook voor een royale 3-zits bank kiezen met 2 losse fauteuils erbij. Zo heb je niet automatisch een passend setje: maar kan je een mooie, spannende combinatie maken met een strakke moderne bank en 2 klassieke fauteuils. Zo druk je meteen een persoonlijke stempel op je interieur. Door de fauteuils strategisch neer te zetten sluit je de zitruimte en geef je dit meteen een intiem sfeertje mee.

Een vloerkleed als verbinder
Je kan de meubels gemakkelijk met elkaar verbinden door het toevoegen van een vloerkleed. Daarnaast heeft een vloerkleed een positieve invloed op de akoestiek in de woonruimte en geef je je zithoek in één klap meer sfeer.

Zorg voor logische lijnen en looppaden
Heb je openslaande deuren naar de tuin, of deuren naar andere ruimtes? Zorg er dan voor dat er altijd een vrije looplijn naar deze deuren toe loopt. Zo houdt je de routing logisch en zorg je voor een ruimtelijk effect. Een duidelijk lijnenspel kan je creëren door de open haard of openslaande deuren als middelpunt in je zithoek centraal te stellen.

Het verplaatsen van je fauteuil
(relax)Fauteuils zijn meestal niet de lichtste meubels. Het verplaatsen hiervan is dan ook niet eenvoudig. Daarom zijn veel modellen voorzien van wieltjes. Deze zorgen voor eenvoudige verplaatsing zonder dat je je hiervoor erg hoeft in te spannen.

Ben je helemaal verliefd op een fauteuil zonder wieltjes? Let er dan bij het verplaatsen op dat de poten voorzien zijn van vilt. Zo voorkom je eventuele strepen of krassen op de vloer.

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.