Wat is het verschil tussen een stoel en een (relax) fauteuil?

Een stoel of een fauteuil kunnen we eigenlijk het makkelijkste van elkaar scheiden door te kijken naar de ruimte. In de eetkamer spreken we echt over stoelen of over eetkamerfauteuils. In de woonkamer kennen we eigenlijk alleen maar fauteuils.

De fauteuil is als het ware een éénzitter en een aanvulling op de comfortabele bank. De fauteuil doet hier dus niet aan af. Luxe en comfort, dat is waar het hier om gaat. Waarbij de relaxfauteuil al dan niet elektrisch helemaal is af te stellen van een actieve zithouding naar een bijna liggende stand, waarbij je gehele lichaam optimaal wordt ondersteund.

Soorten fauteuils

Er zijn verschillende soorten fauteuils te onderscheiden:

Relaxstoel
De relaxstoel is een stoel die je naar wens helemaal kunt aanpassen. Zo’n verstelbare fauteuil is heerlijk als tv-stoel of als leesstoel.

Oorfauteuil
De oorfauteuil, ook wel vleugelstoel genoemd, hebben bovenaan de rugleuning aan beide kanten een verbreding, ter hoogte van je hoofd. Dit heeft tot doel je rug, hals, nek en hoofd te beschermen tegen tocht. Bovendien biedt dit oortje een lekkere ondersteuning aan je hoofd. Zo kan je zittend nog eens een dutje doen!

Clubfauteuil
De clubfauteuil komt oorspronkelijk uit de jaren dertig, waar deze veel terug te vinden was in de Engelse gentlemen clubs. Hij is vaak gemaakt van leer. Een typisch voorbeeld van een clubfauteuil is een chesterfield-stoel, dé klassieker onder de fauteuils.

Draaifauteuil
Een draaifauteuil is een fauteuil die verschillende kanten op kan draaien. Deze kan je prima op een centraal punt in de woonkamer neerzetten. Is er bezoek? Dan draai je deze richting de zithoek. Ben je alleen, dan draai je de fauteuil richting de tuin en geniet je heerlijk van het mooie uitzicht. Een draaifauteuil is ook ideaal als tv-stoel!

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.