Kies ik een fauteuil met een stoffen of leren bekleding?

De keuze voor stof of leer is een keuze die voor iedereen anders is. Met stof heb je vaak iets meer keuze in kleuren en motieven. Een leren bekleding kan daarentegen zorgen voor een luxere uitstraling van je woonkamer.

De uiteindelijke keuze voor stof of leer heeft vaak met de invloeden uit je leefomgeving te maken. Heb je (klein)kinderen of huisdieren? Dan is de keuze voor leer misschien wat voor de hand liggender, gezien een leren bekleding gemakkelijk schoon te houden is. Veel van onze modellen zijn in meerdere stof en leervarianten te verkrijgen.

Onderhoud stoffen bekleding
Door de stoffen bekleding goed te onderhouden kan je ervoor zorgen dat dit er na vele jaren nog als nieuw uit ziet! Onderstaande onderhoudstips helpen je op weg:

1. Zorg ervoor dat je fauteuil niet in direct zonlicht staat, dit kan op lange termijn voor verkleuring zorgen.

2. Door de bekleding van je fauteuil zo af en toe op laag vermogen te stofzuigen verwijder je haren, stof en losse huidschilfers. Let er dan wel op dat je je stofzuiger voorziet van het juiste opzetstuk, zodat je de bekleding niet beschadigd.

3. Eventuele vlekken kan je verwijderen met een droge of eventueel licht vochtige doek.

alle stoffen fauteuilsOnderhoud leren bekleding
De kracht van (kunst)leer is dat dit, mits je het goed onderhoudt, heel lang mooi blijft.

1. Zet je (kunst)leren fauteuil niet te dicht bij een kachel of verwarming. Warmtebronnen kunnen het leer (plaatselijk) uitdrogen en er kunnen droogtescheurtjes ontstaan. Zorg er ook voor dat je fauteuil niet in direct zonlicht staat, dit kan op lange termijn voor verkleuring zorgen.

2. Stof de (kunst)leren bekleding regelmatig af, zo verwijder je huidschilfers en huidvetten voordat deze zich aan de bekleding kunnen vasthechten.

3. Mocht je per ongeluk iets op de leren bekleding hebben gemorst, haal dit dan zo snel mogelijk weg met een katoenen doek. Zo voorkom je dat de vlek diep in het leer kan trekken.

alle leren fauteuils

5 jaar lang garantie
Bij aankoop van onze meubels kan je er altijd voor kiezen om je fauteuil te laten behandelen met een vlekbeschermingsmiddel. Wij zorgen er dan voor dat je meubel vuilafstotend is zodat de kans op vlekken nihil is. Daarnaast heb je 5 jaar lang de garantie dat vlekken die onder andere worden veroorzaakt door eten en drinken verwijderd kunnen worden uit de bekleding. De vlekbescherming kan op vrijwel alle leer- en stofsoorten uit onze collectie worden aangebracht.

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.