WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN BED EN BOXSPRING?

Wij willen dat je uitgerust aan je dag begint, dus geven we je graag advies bij het uitzoeken van een nieuw tweepersoonsbed.

Maar wat kies je: een boxspring of ligt een bed eigenlijk ook best goed?

We helpen je snel uit de droom: het ligcomfort heeft vooral te maken met de bedbodem en het type matras, ongeacht of je in een bed of in een boxspring slaapt. Het matras moet namelijk passen bij jouw lichaamsbouw en slaaphouding. Dat is essentieel voor een optimaal slaapgenot. Dus als je een verkeerd matras hebt, haal je nooit alles uit je nachtrust.

Wist je dat je met een gewone bedombouw, ook kan kiezen voor een interbox bedbodem? Dan heb je alsnog het comfort van een boxspring, maar met het prachtige design van een bed. Het beste van twee werelden! Deze interbox is vergelijkbaar met een boxspring bodem en is in een vlakke en in een elektrisch verstelbare variant verkrijgbaar. Door hier een matras en matrastopper naar keuze op te plaatsen, evenaar je het slaapcomfort van een boxspring.

Ook bij een gewoon bed kan je gebruik maken van een matras met matrastopper. Een topmatras bij en bed echter geen must. Bij een boxspring wel, dit komt doordat de matrassen in een boxspring zijn bekleed met een meubelstof.Voor- en nadelenEen bed heeft een aantal voordelen in vergelijking met een boxspring. Welke voordelen en nadelen er zijn, sommen we even voor je op:

Kies uit verschillende materialen, van diverse houtsoorten als eiken of teak, tot stof of hout decor (melamine).

Bij een bed kun je zelf de bedbodem en het matras kiezen.

Karakteristiek design, bepaalt de uitstraling in de slaapkamer.

De maatomtrek is breder dan de maat van het matras, houd hier rekening mee in de ruimte.

Natuurlijk heeft een boxspring ook een aantal voor- en nadelen. Hieronder sommen we er vast een aantal voor je op:

Een boxspring is vaak een stuk hoger dan een gewoon bed met bedbodem en matras. Deze hoogte zorgt voor een prettige in- en uitstap in bed en een prettige werkhoogte tijdens het verschonen en opmaken van het bed.

Bij een boxspring heb je niet te maken met een harde omkadering, zoals bij een bed. Dus ook op het randje van je bed is het comfortabel vertoeven.

De bekleding van een boxspring is wat lastiger te onderhouden. Dat is vooral een nadeel voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Als alternatief zijn er tegenwoordig ook (kunst)leren bekledingen te krijgen, zodat het onderhoud een stuk gemakkelijker is.

Benieuwd naar meer voor- en nadelen van een boxspring? Lees hier dan verder.Wil je meer advies over het perfecte tweepersoonsbed? Kom dan langs in één van onze winkels. Onze slaapspecialisten staan voor je klaar om alle vragen te beantwoorden en advies op maat te geven. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe bed helemaal op jouw persoonlijke wensen is afgestemd.