Wat is een ledikant?

| 9 vragen over ledikanten |

Het woord ledikant wordt vaak gebruikt voor een baby- of kinderbed. Maar een ledikant is feitelijk het kader om het matras en de bedbodem. Dat betekent dat een ledikant dus ook gewoon een tweepersoonsbed voor volwassenen kan zijn, dus ook voor jou.

Bij Goossens vind je de grootste collectie aan tweepersoonsledikanten. We hebben ledikanten in verschillende maten, zo weten we zeker dat we een model hebben die in jouw slaapkamer past.

De meeste van deze bedden hebben we gemaakt van sterke houtsoorten, zoals eikenhout, notenhout en teakhout. Koop je een houten ledikant bij ons, dan haal je altijd de beste kwaliteit in huis. En dat is fijn, want een bed is een behoorlijke investering, dus wil je extra lang plezier van je ledikant.

Een ander voordeel van dit natuurlijke materiaal is dat het hout een natuurlijke uitstraling geeft aan je slaapkamer. Het ledikant bepaalt de sfeer in jouw slaapkamer; met een houten ombouw haal je wat ongerepte natuur in je slaapkamer en in een slaapkamer met veel van die natuurlijke materialen, slaap je een stuk lekkerder.

alles over hout

Koop je een ledikant, dan heb je nog wel wat andere zaken nodig:

1.
Een matras


alle matrassen

2.
Een bedbodem


alle bedbodems

3.
Onderzetpoten of
dwarsbalken


lees meer