Welke slaapbodem leg ik in mijn bed?

alle vragen over bedden

Het voordeel van een bed is dat je zelf kunt bepalen wat voor slaapbodem je in je bed ligt.

Je hebt namelijk de keuze uit drie varianten:
• een lattenbodem
• een interbox
• een spiraalbodem

Bij ons heb je volop keuze voor lattenbodems of een interbox, die beide veel voordelen hebben. Een spiraalbodem daarentegen zullen we niet snel adviseren. Een spiraalbodem is namelijk een ijzeren net met een metalen frame. Hoewel zo’n bodem weliswaar onverslijtbaar is, zorgt het voor een slechte ondersteuning. Het zwaarste lichaamspunt – de billen – zorgt namelijk voor een kuil waardoor er weinig tot geen ondersteuning is voor de rug en schouders. Hallo nek- en rugklachten! Daar willen wij niet de schuldige van zijn. Daarom kun je bij ons kiezen uit alleen de beste bedbodems voor je een- voor tweepersoonsbed: een lattenbodem of een interbox.


lattenbodem

Een lattenbodem bestaat uit meerdere flexibele latten met een houten frame. Hoeveel latten het er precies zijn, is afhankelijk van het model en de maat van je bed. En hoewel je het misschien niet zou verwachten, is een lattenbodem niet alleen als vlak verkrijgbaar, maar is ie ook elektrisch verstelbaar zodat je met een druk op de knop in de gewenste positie komt te liggen voor een Netflixavondje of het lezen van je boek. En een lattenbodem heeft nog wat eigenschappen, namelijk:

➕ bepaal zelf je comfort: soepel of stevig
➕ extra ondersteuning in heupen en schouders
➕ scherp in prijs/kwaliteit
➖ kan piepen en kraken

alle lattenbodems

Tip!

Het beste comfort wordt gegeven door het midden van de lat.

Lig je in het midden van je tweepersoonsbed, dan is het comfort niet optimaal.

Ga dus altijd aan de linker- of rechterkant van je bed liggen en niet in het midden.
INTERBOX

Kies je voor een interbox, dan heb je het beste van twee werelden in huis: het comfort van een boxspring en het design van een bed. Een interbox is namelijk een inzet boxspring, oftewel een ‘bak met springveren’. Net als een lattenbodem, is deze als vlak en elektrisch verstelbaar verkrijgbaar. Om het verschil met de andere slaapbodems wat duidelijker te maken, hebben we enkele voor- en nadelen voor je benoemd:

➕ ultiem comfort, de box heeft een vering van hoek tot hoek en voorziet je dus overal van de juiste ondersteuning
➕ piept en kraakt niet
➕ heeft een lange levensduur
➕ geen dwarsbalken of onderzetpoten nodig
➖ niet mogelijk als het bed een slank design heeft


Zo, we hopen dat je nu al iets makkelijker de keuze voor je ideale slaapbodem kunt maken. En heb je trouwens ook al gedacht aan alle andere zaken bij de aanschaf van een bed? Want naast een bedbodem, moet je ook denken aan het kopen van het juiste matras. Bovendien kun je ook nog nadenken over meer luxe zoals een topmatras. Vergeet vervolgens ook niet om onderzetpoten of dwarsbalken in huis te halen als je kiest voor een lattenbodem, die zijn namelijk noodzakelijk, anders ligt je matras op de grond in plaats van in je bed.