Afgedekt leer

leer meer over leer

Voor onze meubels gebruiken we diverse soorten leer. Eén daarvan is afgedekt leer. Wat voor leer dit is en wat de eigenschappen hiervan zijn, vertellen we je graag. En uiteraard vertellen we je ook hoe je deze leersoort zo lang mogelijk mooi houdt.

Wat is afgedekt leer?

Afgedekt leer is een duurzame leersoort waarin de meeste typische huidkenmerken zijn gecorrigeerd. Dat betekent dat kenmerken als littekens en insectenbeten grotendeels weggehaald worden voordat het leer wordt gefinisht. Later wordt een kunstmatige print in het leer gewalst, wat de natuurlijke uitstraling aan het leer teruggeeft. Het leer is afgewerkt met een beschermende laklaag.

Intensief woongebruik
Heb je een groot gezin dat graag neerploft of het betreffende leren meubel? Of breng je zelf graat wat uren door op je meubel? Dan is een materiaal als afgedekt leer een juiste keuze voor je meubel! Deze leersoort is namelijk geschikt voor intensief woongebruik.

Ook niet geheel onbelangrijk: door de laklaag is het leer meer dan gemiddeld beschermd tegen verkleuring door invloed van daglicht. Dat wil overigens niet zeggen dat het meubel door blootstelling aan dag- of zonlicht helemaal niet zal verkleuren, een klein kleurverschil kan altijd optreden. Een andere eigenschap van dit soort leer is dat het leer door de laklaag minder ademt dan gemiddeld.

Natuurlijke plooivorming
Een leren meubel gaat lang mee. Gebruik je een meubel van afgedekt leer al heel wat jaren? Dan zal er een lichte glans op het meubel verschijnen en zal de huid soepeler worden. Dat laatste kan zorgen voor plooivorming, die ontstaat als gevolg van de schuimen vullingen en het oprekken van het leer.

Dit is een normaal verschijnsel en het doet niets af aan de kwaliteit van het leer. Het meubel krijgt hierdoor juist een typisch karakteristieke uitstraling die hoort bij een echt leren product.

Twee soorten afgedekt leer

Wij gebruiken voor onze meubels twee verschillende soorten afgedekt leer: master en dik master select.

MASTER LEER

• Dikte van het leer varieert van ca. 0,9 tot 1,2 mm.
• Gecorrigeerd oppervlak
• Bij zachtere vullingen vertoont dit leer meer dan gemiddeld plooivorming.

DIK MASTER LEER

• Dikte van het leer varieert van 1,3 tot 1,8 mm.
• Gecorrigeerd oppervlak
• Het leer zal – in tegenstelling tot master leer – minder dan gemiddelde plooivorming vertonen en wat meer golvend zijn.Kenmerken

Untitled Document
Verkleuring door daglicht
Verkleuring door zonlicht
Makkelijk onderhoud
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar

Onderhoud

Alles over onderhoud van je leren meubel lees je hier.

leeronderhoud