Handgewassen leer

Leer meer over leer!

Voor onze meubels gebruiken we diverse soorten leer. Eén van die soorten is handgewassen leer. Dit type leer is te scharen onder vol-aniline leer.

Wat voor leer handgewassen leer is en wat de eigenschappen hiervan zijn, vertellen we je graag. Ook geven we je het juiste onderhoudsadvies. zodat je leren meubel zo lang mogelijk mooi blijft.


Wat is handgewassen leer?

Handgewassen leer onderscheidt zich van alle overige leersoorten doordat dit type leer pas gefinished wordt nadat het is bekleed op het meubel. Dit unieke proces zorgt ervoor dat elk meubel een eigen kleur, structuur en uitstraling krijgt. De crusthuiden, gelooide huiden die nog niet gekleurd zijn, worden bekleed op de producten. Vervolgens wordt de kleur erop gespoten en wordt de kleurstof handmatig met een doek ingepoetst totdat een mooie glans ontstaat.

Elk kenmerk dat in de huid aanwezig is, wordt door deze procedure geaccentueerd. De aanwezige littekens of kleine beschadigingen worden donkerder van kleur doordat op deze plekken de kleurstof extra goed wordt opgenomen.

Handgewassen leer wordt niet door-en-door geverfd en hierdoor is het leer slechts zeer beperkt beschermd tegen het intrekken van vuil en vocht. Vermijd directe invloed van fel daglicht en zonlicht om ernstige verkleuring tegen te gaan. Door de open structuur van het leer, is het meer dan gemiddeld bevattelijk voor het intrekken van vuil en vocht.


Kenmerken

Untitled Document
Verkleuring door daglicht
Verkleuring door zonlicht
Makkelijk onderhoud
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar

Onderhoud

Het enige juiste onderhoudsproduct voor dit type leer is G2O Old Saddle Wax. Hiermee kun je de teruggelopen kleur, door gebruik en lichtinval, deels weer beperkt ophalen. Meer weten over het onderhouden van leer? Bekijk dan onze adviezen over leeronderhoud.

Old Saddle Wax