Semi-anilineleer

leer meer over leer

Voor onze meubels gebruiken we diverse soorten leer. Eén daarvan is semi-aniline leer. Wat voor leer dit is en wat de eigenschappen hiervan zijn, vertellen we je graag. En uiteraard vertellen we je ook hoe je deze leersoort zo lang mogelijk mooi houdt.

Wat is semi-anilineleer?

Semi-anilineleer is een duurzame leersoort waarin de meeste natuurlijke kenmerken nog zichtbaar zijn door de finish-laag heen. Qua uiterlijk lijkt het semi-anilineleer veel op het afgedekte leer met als belangrijkste verschil dat de beschermde laag veel dunner is dan bij het afgedekte leer. Een ander belangrijk kenmerk van semi-anilineleer is dat de huiden slechts licht gecorrigeerd zijn en dat de natuurlijke nerf van het leer zichtbaar is. Omdat alle natuurlijke kenmerken zichtbaar zijn kunnen voor dit type leer alleen de gaafste huiden worden gebruikt. Deze huiden voelen heel zacht aan, dat zorgt voor een fijn comfort.

Wil je dezelfde stoelen in dit soort leer, dan is het mogelijk dat kleine kleurverschillen tussen de huiden onderling optreden.

Plooivorming bij semi-anilineleer
Een meubel van semi-anilineleer dat langdurig wordt gebruikt geeft kans op een lichte glas en plooivorming. Plooivorming ontstaat als gevolg van de schuimen vullingen van het meubel en het oprekken van het leer. Dit treedt vaak op bij semi-anilineleer en zegt niets over de kwaliteit van het leer. Het meubel krijgt door deze eigenschap juist de karakteristieke uitstraling die leer zo populair maakt.

Twee soorten semi-anilineleer

Wij gebruiken voor onze meubels twee verschillende soorten semi-anilineleer: master select en dik master select.

Master select leer
• Dikte van het leer varieert van ca. 0,9 tot 1,2 mm.
• Licht-gecorrigeerd oppervlak
• Bij zachtere vullingen vertoont dit leer meer dan gemiddeld plooivorming

Dik master select leer
• Dikte van het leer varieert van 1,3 tot 1,8 mm.
• Licht-gecorrigeerd oppervlak
• Het leer geeft minder dan gemiddelde plooivormingKenmerken

Untitled Document
Verkleuring door daglicht
Verkleuring door zonlicht
Makkelijk onderhoud
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar

Onderhoud

Om semi-anilineleer zo mooi mogelijk te houden, heeft dit leer een bepaald onderhoud nodig.

leeronderhoud