WAT IS EEN FIJN GEWEVEN STOF?

alles over stof

Een fijn geweven stof is een stof die bestaat uit hele fijne draden. Door middel van het weven van deze hele fijne lengte- en breedtedraden ontstaat dit materiaal voor jouw meubel.
De stoffen bestaan vaak uit één of meerdere materialen, zoals katoen, wol, linnen of polyester.

"Heb je huisdieren? Dan is deze stof het meest geschikt voor jou."
Noud

Leefsituatie

Hoewel wij altijd afraden om huisdieren op je meubel plaats te laten nemen, is deze stoffering het meest geschikt voor families die groot liefhebber zijn van katten en honden. Dat komt omdat de stof zo fijn geweven is. Hiermee is de kans op haaltjes en lusjes die kunnen ontstaan door de scherpe nagels van je beestje namelijk heel klein.

En ook met ritsjes op je jeans hoef je minder voorzichtig te zijn. Ook is een meubel met een fijn geweven stof beter bestand tegen kruimels van bijvoorbeeld brood, toastjes of chips. Omdat de draden zo dicht op elkaar zijn geweven, heb je de kruimels zo van je meubel afgeklopt.

Uitstraling van fijn geweven stoffen

In onze collectie vind je diverse fijn geweven meubelstoffen met steeds een andere uitstraling: van een effen gekleurde meubelstof tot een gemêleerde variant, die bestaat uit meerdere kleuren of patronen. De meeste van deze meubelstoffen zijn geschikt voor zowel losse als vaste kussens.

Plooivorming stoffen meubel

Bij een stoffen meubel is het mogelijk dat er een beetje plooivorming optreedt. Dit is onvermijdbaar, het is juist een teken van kwaliteit. Bij een meubel zonder plooivorming staat er te veel spanning op de naden, en dat is niet goed voor de stof. Door kussens regelmatig op te kloppen, wordt de plooivorming minder. Ook kun je bij een losse stoffering de kussens omdraaien. Bij een vaste stoffering kun je ervoor kiezen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de hele bank, dus verwissel vaak van zitplaats.

Onderhoud fijn geweven stof

Benieuwd naar het onderhoud van een fijn geweven stoffen bank of stoel? Bekijk dan de pagina Hoe onderhoud je je stoffen meubels, daar vertellen we je alles over het onderhoud van een fijn geweven stof.

Waar bestaat fijn geweven stof uit?

Veel fijn geweven stoffen bevatten als materiaal vaak katoen. Dit is de meest gebruikte natuurlijke vezel voor meubelstoffen. Echter, de meeste stoffen bevatten een mix van verschillende vezels. Materialen die voor fijn geweven meubelstoffen worden gebruikt zijn naast katoen ook linnen, polyester, viscose en polyacryl. De plus- en minpunten van deze stoffen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Wat is de kans op pilling bij een fijn geweven meubelstof?

Pilling ontstaat omdat overtollige vezel van de meubelstof samenklit met pluizen, stof, vezels van kleding of kussens en plaids. Hierdoor is pilling een materiaal gebonden eigenschap. Of een stof extra gevoelig is voor pilling hangt af van de samenstelling van de vezels  van de fijn geweven stof.

Wil je echt geen kans op pilling, dan is het in ieder geval onverstandig om voor een stof te kiezen waarin wol is verwerkt. Deze stof geeft een grote kans op pilling. Wil je pilling verwijderen? Gebruik dan een pilling-tondeuse. Als je deze op de juiste manier gebruikt, raakt de stof niet beschadigd.

Zitspiegel

Kies je voor een fijngeweven stof, dan is de kans op een zitspiegel klein. Een zitspiegel betekent dat je, als je veel op dezelfde plaats gaat zitten, een afdruk krijgt in de bank van de zitplek. Het lijkt op een vlek, maar dat is het niet. Door de platgedrukte haren in de stof, lijkt het op een schaduw. Deze stof is beperkt gevoelig voor dit verschijnsel.