Wat is microvezel?

alles over stof

Een microvezel stof bestaat uit een melange van hechtgeweven microvezels. Deze stof bestaat voornamelijk uit synthetische vezels en dat zorgt ervoor dat hij erg sterk en dus slijtvast is.

"Microvezel is sterk en perfect voor intensief woongebruik."

Leefsituatie

Meubels die zijn gestoffeerd met microvezel zijn erg geschikt voor intensief woongebruik. Omdat de stof bestaat uit synthetische vezels is de stof heel erg sterk en kan hij tegen een stootje. Dat betekent dus dat de stof haast niet slijt. Heb je een huisdier? Wij raden altijd aan om een kleedje op de bank te leggen, zodat beschadiging niet voorkomt. Ziet je hond of kat toch de mogelijkheid om neer te ploffen op je meubel, dan is er gelukkig geen kans op haaltjes of lusjes.

Uitstraling microvezel

Een meubel met een stoffering van microvezel heeft een warme uitstraling. De vezels zijn dun van structuur en dat zorgt ervoor dat de bank erg zacht aanvoelt. Bovendien behoudt de stof lang zijn kleur, de stof verkleurt haast niet door direct zonlicht. Omdat er heel veel kleuren mogelijk zijn, passen de meubels van microvezel altijd bij de rest van jouw interieur.

Plooivorming stoffen meubel

Welke stof je ook kiest, plooivorming is niet te vermijden. Het is namelijk van groot belang dat de stof niet te strak om het meubel wordt gespannen, anders kan de stof namelijk scheuren. En dat wil je natuurlijk niet. De plooivorming is echter haast niet zichtbaar. Om de plooivorming optisch te verminderen, kun je de kussens van je meubel regelmatig opschudden. Losse kussens kunnen worden omgedraaid of verwisseld en heb je een vaste stoffering, dan raden wij aan om steeds een andere zitplaats te kiezen, zodat het hele meubel in gebruik wordt genomen en de plooivorming zoveel mogelijk beperkt wordt.

Onderhoud microvezel

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van mooie meubels. Onderhoud je meubel van microvezel, zoals een microvezel bank, daarom goed. Hoe? We leggen je graag uit hoe je je stoffen meubel het beste onderhoudt.

Waar wordt microvezel van gemaakt?
Microvezel wordt gemaakt van synthetische vezels. Denk bijvoorbeeld aan: polyester en polyacryl. Wil je meer weten over de eigenschappen van deze vezels? Wij vertellen je de voor- en nadelen.

Wat is de kans op pilling bij een microvezel meubel?
Pilling ontstaat omdat overtollige vezels van de meubelstof samenklit met pluizen, stof, vezels van kleding of kussens en plaids. Hierdoor is pilling een materiaal gebonden eigenschap. Microvezel is gemaakt van kunstvezels. Daardoor heeft de kans weinig tot geen kans op pilling.

Zitspiegel
Microvezel geeft kans op een zitspiegel. Dat betekent dat de haren van de vezels platgedrukt kunnen worden door veelvuldig gebruik van het meubel. Hierdoor ontstaat er een schaduw in de stof. Je kunt een zitspiegel voorkomen door regelmatig van zitplaats te wisselen.

Wil je de zitspiegel die is ontstaan minder zichtbaar maken? Maak dan de stof heel licht vochtig en ruw de stof wat op met een kledingborstel. Doe dit wel voorzichtig! Ook kun je een vochtige theedoek op de plaats leggen en deze een nacht hierop laten rusten.

“Microvezel is erg sterk en slijtvast.”
Noud
interieurstylistLaat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.