IK HEB EEN ANDER MATRAS NODIG DAN MIJN PARTNER, WAT NU?

alles over matrassen

Als je partner een andere lichaamsbouw heeft of een andere slaaphouding aanneemt in bed, betekent dit dat je wederhelft andere behoeftes heeft dan jij. Iedereen slaapt namelijk anders. Daarom kan het zijn dat het ene matras het meest comfortabel is voor de één, terwijl de ander hier juist klachten door gaat ervaren. Dus het juiste matras voor je partner, hoeft helemaal niet het beste matras voor jou te zijn.


Betekent dit dan, dat één van de twee moet slapen op een matras dat niet bij hem of haar past? Nee. Gelukkig niet. Want hoewel jij kiest voor een tweepersoonsbed - een boxspring of ledikant – is het niet zo dat je dan automatisch kiest voor een tweepersoonsmatras. Een tweepersoonsmatras is alleen ideaal als jullie hetzelfde postuur hebben en dezelfde houding aannemen in bed.

Dus heb je andere slaapbehoeftes dan je partner, dan kies je voor twee aparte matrassen. In een bed van bijvoorbeeld 160x200 cm kunnen twee matrassen van 80x200 cm. Is je bed kleiner of groter, we hebben eenpersoonsmatrassen in diverse maten, zodat het altijd mogelijk is dat jij het matras kunt kopen dat zorgt voor het grootste comfort en de beste nachtrust.

Wil je weten welk matras het beste bij jou past? En voor welk matras je partner moet kiezen? Wij vertellen het je graag.

welk matras past bij mijn slaaphouding

84

Een topmatras

Een nadeel van twee matrassen in één bed is die vervelende naad, waardoor het minder comfortabel is als jullie eens lekker tegen elkaar aan willen kruipen. Een topmatras is hiervoor de oplossing, want met een topper op jullie matrassen, kun je weer tegen elkaar aan kan liggen. Bovendien geeft een topper extra comfort in bed, waardoor je nog lekkerder slaapt.

Wil je meer weten over topmatrassen? Bekijk hier de meest gestelde vragen over topmatrassen.