Welk matras past bij mijn slaaphouding?

| 10 vragen over matrassen |

Lekker slapen kan alleen op een matras dat past bij jouw slaaphouding en lichaamsbouw. Daarom is het belangrijk een matras te kopen dat jou op het lijf is geschreven.

Iedereen slaapt anders. Je hebt de rugslaper, de zijslaper en de buikslaper. Wat voor slaper jij bent, is te herkennen aan de slaaphouding die je aanneemt als je in slaap valt. Natuurlijk beweeg je tijdens je slaap, maar de grootste tijd van de nacht breng je waarschijnlijk door in de positie die je ook aanneemt bij het inslapen. Voor iedere slaaphouding hebben wij een matras die de juiste ondersteuning biedt zodat eventuele lichamelijke klachten worden voorkomen.

Rugslaper

Ben je een rugslaper? Dan kan je ruggengraat een S-vorm in het matras aannemen. Het is daarom belangrijk dat de rugholte goed wordt ondersteund, zodat je ruggenwervels hun natuurlijke vorm kunnen behouden. Het matras mag dus niet te hard, maar ook niet te zacht zijn.

Slaap je op je rug, dan kun je onder andere kiezen voor een matras met een binnenkern van pocketveren in combinatie met een afdeklaag van visco of koudschuim.

meer over afdeklagen

52

Zijslaper

Zijslapers moeten net als rugslapers rekening houden met de wervelkom. Deze moet bij zijslapers namelijk recht liggen, maar ligt al snel in een S-vorm als je matras te hard of te zacht is. Een zijslaper kan het beste een matras kiezen die drukverlagend en ondersteunend is.

Wij raden onder andere een matras aan met een binnenkern van pocketveren in combinatie met een afdeklaag van koudschuim met high resilience of latex.

52

Buikslaper

Breng jij de nachten door op je buik? Dan vormt er zich vaak een te grote uitholling in de rug en een sterke draai in de nek. Om lichamelijke klachten - zoals pijn in de onderrug en nek - te voorkomen, adviseren wij een matras dat tegendruk geeft en hierdoor de buik in de juiste positie drukt.

Zoals onder andere een matras met een binnenkern van pocketveren in combinatie met een afdeklaag van gelschuim.

52

Wij snappen heel goed dat je niet precies weet wat een binnenkern van pocketveren inhoudt, of wat het verschil is tussen de afdeklagen van een matras. Ook dat vertellen wij je graag!

Naast je favoriete slaaphouding, zijn er nog andere zaken die je kan onderzoeken om bij je ideale matras uit te komen. Op basis van de afmetingen van je huidige of nog aan te schaffen ledikant, kan je de afmetingen van je matras bepalen. Afhankelijk van je lichaamsgewicht kan je kiezen voor een stevig, medium of extra stevig matras. Kijkend naar jouw persoonlijke slaapvoorkeuren kies je je matras uit. Heb je het altijd warm? Kies dan voor een matras met een gellaag. Wil je juist een lekker warm en behaaglijk bedje? Kies dan voor een matras gemaakt van latex.