Wat zijn de voordelen van een vochtregulerend matras?

alles over matrassen

Het is misschien niet echt een frisse gedachte, maar ook jij verliest vocht terwijl je slaapt. De één wat meer dan de ander, maar gemiddeld zo’n 300 tot 500 milliliter per persoon per nacht waarvan 2/3e via de huid wordt afgegeven. Sommigen verliezen zelfs 1 tot 2,5e liter, dat is afhankelijk van je lichaamsgewicht.

Het kan daarom voorkomen dat je bed wat klam is, wat vervelend aan kan voelen. Om dat tegen te gaan, raden wij een vochtregulerend matras aan.


WAT DOET EEN VOCHTREGULEREND MATRAS? 

Hoe meer vocht een matras kan absorberen en transporteren, hoe beter dit is. En met een vochtregulerend matras, zit dat wel snor. Zo’n matras absorbeert vocht, slaat het op en staat het weer af aan de omgeving. Hierdoor is een klam bed verleden tijd, en dat zorgt weer voor een betere nachtrust. Bovendien is het ook een stuk hygiënischer. Een vochtregulerend matras heeft niets te maken met een persoonlijke voorkeur, en is dus altijd aan te raden. Al zul je er meer profijt van hebben als je veel vocht verliest ‘s nachts.

Heb je het vaak warm in bed en vind je dit vervelend? Naast je dekbed heeft ook je matras invloed op de temperatuur in bed. Lees welk matras je moet kiezen voor meer verkoeling.

meer over de temperatuur in bed


Tip!

Schaf een matrasbeschermingsset aan.
Een molton - oftewel een matrasbeschermer - en een hoeslaken beschermen je matras van invloeden van buitenaf, zoals vocht. Onze matrasbeschermingssets zijn heel makkelijk te wassen.


lees meer tips