Kies ik deuren, lades en/of open vakken voor mijn opbergkast?

alles over opbergkasten

Oké. Je hebt besloten dat je wel wat opbergruimte kunt gebruiken. Maar tijdens je zoektocht naar dé perfecte opbergkast weet je het even niet meer. Want kies je nu voor een opbergkast met deurtjes - waarachter vakken zitten - of lades of toch liever een kast met ook een aantal open vakken?

Dat ligt natuurlijk aan hetgeen wat jij in je opbergkast wilt opbergen.


Ik kies voor een opbergkast met deurtjes als …

1. Ik mappen en ordners met mijn administratie op wil bergen

Deze kun je netjes en overzichtelijk in de vakken van de opbergkast plaatsen. Let er wel op dat de afstand tussen de legplanken groot genoeg is. Deze moet minimaal 32 centimeter zijn als je de mappen rechtop wilt plaatsen en makkelijk wilt pakken.

Ook kun je natuurlijk je fotoboeken hierin plaatsen. Want ook al leven we in een digitaal tijdperk, iedereen heeft een fotoboek met daarin zijn eerste babykiekjes.

2. Ik speelgoed en spelletjes van mijn kinderen wil opbergen.

Op de legplanken kun je makkelijk al het spul van je kids kwijt. Afhankelijk van de grootte van het speelgoed, bepaal je de afstand tussen de legplanken.Ik kies voor een opbergkast met lades als …

Ik kleine prullaria netjes uit het zicht wil plaatsen

Denk bijvoorbeeld aan pennen, potloden, ander schrijfwaren en bureauaccessoires. Je plakbandhouden en perforator passen makkelijk in zo’n lade.Ik kies voor een opbergkast met op vakken als …

Ik meer sfeer in de woonkamer wil creëren

Want als je opbergkast een open vak heeft, kun je deze makkelijk decoreren. Denk aan plantjes voor meer leven, mooie accessoires of je lievelingsfoto in een mooie lijst. Wel is het zo dat een kast met een open vak meer stof hapt.

bekijk alle woonaccessoires