Welke kast is ideaal als opberger voor het speelgoed van mijn kinderen?

| 10 vragen over opbergkasten |

Het is onvoorstelbaar hoe jouw kroost zo snel zoveel speelgoed en spelletjes heeft verzamelend. En dit alles wil je natuurlijk het liefst uit het zicht plaatsen.

Hallo opbergkast, wat ben je welkom!

Omdat speelgoed heel divers kan zijn, is een hoge opbergkast met lades en deuren ideaal. De lades gebruik je bijvoorbeeld voor de kleurboeken, kleurpotloden en stiften, terwijl je in de onderste vakken op de legplanken achter de deuren van de opbergkast heel makkelijk groter speelgoed kwijt kunt. Zoals een poppenhuis, een kist met lego, noem maar op.

Als je deze in de onderste vakken plaatst, kunnen de kinderen hier heel makkelijk bij én het bovendien ook weer zelf terugplaatsen in de kast zodat jij niet hun rommel op hoeft te ruimen. De bovenste vakken gebruik je vervolgens voor je eigen spullen.

Materiaal en afwerking van je opbergkast

Met kleine kinderen is het slim om te kiezen voor meubels, dus ook een opbergkast, die kidsproof zijn. Let daarom op het materiaal en de afwerking van jouw opbergkast. Kies bijvoorbeeld voor een eikenhouten opbergkast met een soft touch lak of een glanzende laklaag: die kunnen tegen een stootje en zijn dus minder gevoelig voor beschadigingen en vlekken. Wil je meer weten over welke houtsoort het beste bij je past? Wij vertellen je er alles over.

alles over hout