Wat zijn de mogelijkheden van een relaxfauteuil?

| 6 vragen over relaxfauteuils |

Zowel qua technische specificaties als qua design kan je vele kanten op met de relaxfauteuil. De relaxfauteuil is dan ook al lang niet meer de stoel die je bij opa en oma in huis ziet staan. Ons ruime assortiment biedt tal van mogelijkheden om je relaxfauteuil af te stemmen op jouw comfort- én wooneisen.

Voor elke woonstijl kan je een passende relaxfauteuil vinden, dankzij verschillende kleuren en mogelijkheden qua stoffen of leren bekleding. De volgende richtlijnen kan je aanhouden bij het kiezen van een bijpassende fauteuil.

Vorm en stijl

Door te letten op de vorm en stijl van de stoel, kan je al voor een groot deel bepalen of de stoel goed bij je interieur past. Neig je naar klassiek of liever wat stoer en robuust? Kijk daarbij ook naar de vorm, kleur en stijl van de poot van de stoel. Overigens kan je ook kiezen voor een relaxfauteuil op een draaivoet. Dit is handig als de fauteuil tussen twee ruimtes komt te staan, bijvoorbeeld tussen de woon- en eetkamer, zodat je gemakkelijk de stoel van links naar rechts kan draaien en je overal gezellig bij kan zitten.

Wist je dat je ook kan kiezen voor een relax fauteuil met losse voetenbank? Zo kan je deze ook ergens anders neerzetten en gebruiken als krukje.


Bekleding

Qua bekleding van de stoel zijn vier mogelijkheden: stof, kunstleer, microleer of echt leer. De keuze voor stof of leer is een keuze die voor iedereen anders is. Afhankelijk van je leefsituatie (huisdieren, kleine kinderen) kies je de bekleding die bij je past. Al onze relaxfauteuils zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, stoffen en soorten leer.

Het voordeel van stof is dat het warm aanvoelt als je in de fauteuil gaat zitten. Een vaak gehoorde reden om wellicht niet voor stof te kiezen is het voorkomen van vlekken zoals vettige producten als haargel. Hier bieden wij een perfecte oplossing voor door je fauteuil voor aankoop te laten behandelen met onze vlekbeschermer. Hiermee heb je maar liefst 5 jaar garantie tegen vlekken. Dankzij deze beschermlaag heeft je stoffen fauteuil geen onderhoud meer nodig in tegenstelling tot leren bekleding.

Bijkomend voordeel is dat een stoffen bekleding vaak goedkoper is dan een leren bekleding. Microleer en kunstleer zijn beiden ook goedkoper dan echt leer.

Echt leer is gemaakt van natuurlijk materiaal, wat ieder item een unieke uitstraling geeft. Daarnaast heeft leer, mits het juiste onderhoud, een lange levensduur. Bovendien geeft een leren fauteuil een luxere uitstraling. Een nadeel van leer is dat het koud of warm kan aanvoelen bij wisselende temperaturen.

meer over onze materialen

welke-relaxfauteuil-past-bij-mijn-interieur-sfeer

Technische specificaties

Naast de vorm, stijl en uitstraling heb je ook de keuzemogelijkheid tussen een manueel verstelbare relaxfauteuil of een elektrisch verstelbare relaxfauteuil. Al dan niet met een accu of op netstroom. En voorzien van een 2 of 3 motoren voor de verschillende verstelmogelijkheden. Lees hier meer over op deze pagina.

Onze specialisten kunnen je altijd adviseren bij het maken van de juiste keuze van een fauteuil.