header-bedbodemsV2

Tot op de bodem uigezocht

Ons slaapcomfort wordt door 80% bepaald door het matras en 20% door de bodem. Een bodem is dus belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. In feite kun je jouw perfecte matras nog iets comfortabeler maken met een goede bodem die je in het frame van het bed legt. En dat is de moeite waard.

Daarom nemen we je mee in de wereld van bodems. Spiraalbodems, lattenbodems en interboxen hebben na het lezen van deze pagina geen geheimen meer voor je.


Psst... ons advies bieden wij aan als service

en is dus gratis! -->

8140892-21

Elektrische lattenbodems

De meest gangbare bodems zijn vlak. Niet verstelbaar dus. Gun je jezelf iets meer luxe? Dan is een bedbodem ook verstelbaar te verkrijgen. Het hoofd- en voeteneind kunnen aangepast worden. Dat kan handmatig, maar ook elektrisch met een afstandsbediening. Vooral voor mensen met lichamelijke ongemakken biedt een elektrische bodem uitkomst. Het in- en uitstappen wordt zo een stuk makkelijker.

afm-test

Inzet boxsprings

Wil je het comfort van een boxspring, maar dan liever in je vertrouwde bed ombouw? Dan voldoet een box met veren – zoals bij een boxspring - aan jouw wensen. De pocketveren maken het matras die boven op de inzetbox komt te liggen extra dynamisch, waardoor jouw lichaam op ieder punt goed wordt ondersteund. Onze zogenoemde interboxen zijn in zowel vlak als elektrisch verkrijgbaar.

8140882-01_2

Lattenbodems

Een lattenbodem is ergonomisch gezien net iets beter dan een spiraalbodem. Hoe groter het aantal latten, des te comfortabeler. De latten passen zich namelijk aan ieder lichaamsdeel aan. Waar het lichaam zwaarder is, geeft de lat meer tegendruk. Bij de betere lattenbodems kun je met behulp van schuifjes op de latten de veerkrachtigheid instellen. Ook zijn de latten bij de luxere varianten met rubberen ophangers aan het frame bevestigd. Zo zijn ook de randen flexibel en dat komt weer ten goede aan het comfort.

8140892-03_2

Bedbodems

Heb je je perfecte matras al gevonden en ben je nu op zoek naar de juiste ondersteuning? Neem een kijkje in onze collectie om te kijken of er iets passends tussen zit.

Alle bedbodems

bergamo

Spiraalbodems

Een spiraalbodem is als het ware een vlechtwerk van metaaldraden die onderling met elkaar verbonden zijn. De spiraal kan in de lengte of in de breedte gespannen zijn. Om het zogenaamde ‘hangmat effect’ te voorkomen, wordt geadviseerd een in de breedte gespannen spiraalbodem te kiezen. Spiraalbodems liggen comfortabel, ze ventileren goed en hebben een lange levensduur.

matras

Matrassen

Het verhaal van de kip en het ei, je kent het wel. Ook bij slapen is het soms moeilijk te bepalen waar je moet beginnen. Kies je nu eerst een goed matras, of eerst de bodem? Ons advies: kies eerst een matras dat bij je past en maak deze extra comfortabel met een goede bodem..

Alles over matrassen

village

Ledikanten

Heb je je al verdiept in onze 'gewone' bedden? Je zult verstelt staan wat er allemaal mogelijk is wat uiterlijk en comfort betreft. Een ledikant is tegenwoordig net zo luxe als een boxspring, alleen in een ander jasje. Wacht niet langer en laat ons je er alles over vertellen.

Alles over ledikanten