Hoe kan ik mijn kledingkast slim indelen?

6 vragen over kledingkasten

Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte in je kledingkast, is het goed om van tevoren te bepalen wat je hierin wilt opbergen. Vervolgens kan je bepalen wat je nodig hebt qua opberg oplossingen zoals extra roedes, legplanken, lades, vakverdelers of kledingliften. In 3 simpele stappen creëer je de perfecte indeling en verspil je geen centimeter van je kledingkast.

3 STAPPEN VOOR DE PERFECTE KASTINDELING


01.

ONTDEK JE OPBERGRUIMTE

De eerste stap bij het aanschaffen van een kledingkast, is bepalen wat je allemaal wilt opbergen in je kledingkast. Heb je ten opzichte van je huidige kast meer of minder ruimte nodig? En wil je naast je kleding, ook ruimte hebben voor bedlinnen, badtextiel, schoenen, riemen, sieraden en accessoires? Wil je je sportkleding, of juist je nette pak voor speciale gelegenheden in een speciaal gedeelte opbergen, zodat je er gemakkelijk bij kunt en deze kledingstukken netjes blijven? Maak een lijstje met al je wensen en breng je behoeften in kaart.02.

ONTDEK JE OPBERGRUIMTE

Om jouw ideale kast op maat te kunnen ontwerpen, is het ook belangrijk om goed te kijken naar de kledingstukken in jouw collectie. Ga je ‘smart casual’ naar je werk en wil je geen kreukels in jouw favoriete items? Dan is het slim om voldoende hangruimte te reserveren. Kan jouw verzameling schoenen wel wat meer ruimte gebruiken? Houd bij het ontwerpen van je kast dan rekening met slimme opbergvakken voor deze items. Wil je ook je riemen, sieraden en horloges kwijt in de kast? We bieden speciale oplossingen hiervoor! Maak een grove schets van de kastindeling die jij voor je ziet om een goed beeld te krijgen van de soorten kastruimten die je nodig hebt.


03.

DE FINISHING TOUCH

Nu de indeling van je ideale kledingkast is bepaald, kan je kijken naar de finishing touch. Maak jouw kast helemaal af met mooie handgrepen, of kies voor een slowmotion close zodat de deuren nooit met een klap dichtvallen. Met een spiegel op een van de deuren zie je meteen zien hoe je outfit je staat en zorg je ervoor dat je slaapkamer ruimtelijker oogt. Door kledinghaakjes op de kastdeur te plaatsen, heb je belangrijke items snel bij de hand.

Kijk daarnaast ook even naar de beschikbare plaats in de slaapkamer en grootte van de kledingkast. Moet je bijvoorbeeld rekening houden met een schuine hoek? Kan je met een plint of sierlijst en kast mooi laten aansluiten op de muur of het plafond? Zijn schuifdeuren een praktische oplossing voor de ruimte in de slaapkamer, of benut je liever de gehele ruimte in de kast en kies je voor draaideuren? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Heb je alle details op een rij? Dan kun jouw nieuwe kast gaan bestellen!


Wil je meer lezen over het praktisch indelen van je kledingkast?
Lees dan de aanvullende tips in onze blog.


lees de blog