HEB JE HIER AL AAN GEDACHT BIJ HET KOPEN VAN EEN NIEUWE KLEDINGKAST?

6 vragen over kledingkasten

De ideale kledingkast in mooi van buiten, en heeft een slimme indeling aan de binnenkant. Want onbewust bewaar je meer in je kledingkast dan je denkt. Behalve kleding (voor je werk, thuis en op de sportschool), bewaar je hier misschien ook wel je schoenen, beddengoed, badtextiel of zelfs je accessoires.

Reden te meer om, naast de uitstraling van de kast, van tevoren goed na te denken over de benodigde ruimtes. Lees hier de meest gestelde vragen bij de aankoop van een kledingkast.

Hoe kan ik mijn kledingkast slim indelen?

De ideale kledingkast is mooi van buiten en slim ingedeeld van binnen. Door een zeer ruime keuze aan kleuren en materialen kunnen we voor iedereen een passende kledingkast leveren. En met de perfecte indeling creëer je meer opbergruimte en verspil je geen centimeter.

Onze kledingkasten zijn standaard voorzien van een roede en een of twee legplanken. Zelf kan je naar wens extra ladeblokken, vak verdelers, extra legplanken en zelfs kledingliften toevoegen. Bepaal dus eerst wat je allemaal in je kledingkast wilt opbergen en ga dan na welke opberg oplossingen je nodig hebt.

Bepaal in 3 stappen jouw ideale kastindeling

kledingkast op maat

Ben je er helemaal uit wat je allemaal in je kast wilt opbergen? Dan is het tijd om de kast aan de binnenkant samen te stellen op basis van jouw wensen. Zo weet je zeker dat je alles wat je kwijt wilt in de kast een mooi plekje krijgt.

Naast een functionele binnenkant, biedt Goossens ook de mogelijkheid om kleine ruimtes tussen de kast en het plafond of de muur af te werken met behulp van passe-partouts en kranslijsten of plintmateriaal, met of zonder verlichting. Zo valt je kast helemaal weg in je slaapkamer en heb je met recht een kast op maat.

meer over kasten op maat

Welke kledingkast past bij mijn woonstijl?

De hoogglans kasten, al dan niet met spiegelwand staan perfect in een modern interieur. Witte houten kasten met stijlvolle paneeldeuren passen prima bij een romantisch landelijk interieur en een kast van stoer onbewerkt eikenhout voelt zich prima thuis in een industrieel interieur. Welke woonstijl je ook hebt, ook in de slaapkamer kan je deze stijl prima doortrekken!

Stem je kledingkast af met je ledikant of boxspring om een mooie eenheid te creëren en kies voor matchende nachtkastjes en ladekasten om je hele slaapkamer in dezelfde stijl in te richten.

bekijk alle kledingkasten

Welk materiaal kies ik voor mijn kledingkast?

Voor onze kledingkasten maken we gebruik van verschillende materialen, zodat we altijd een kledingkast kunnen bieden die past bij je woonwensen. Denk bijvoorbeeld aan robuust eikenhout of het stoere steigerhout.

Kasten van fineer en kasten met glasdeuren hebben vaak een geraamte van hoogwaardig MDF. Deuren zijn gemaakt van stevige MDF platen, al dan niet verlijmd met een glasplaat. Glasdeuren laten je slaapkamer extra ruimtelijk ogen en je hebt meteen een passpiegel. Deuren zonder glas zorgen voor rust in je slaapkamer.

Wil je meer weten over de verschillende houtsoorten en wat de voor- en nadelen hiervan zijn? Lees dan snel verder.

meer over onze houtsoorten

Hoe diep moet een kledingkast zijn?

De diepte van een kledingkast varieert van ca. 59 cm tot ca. 69 cm. Deze maatvoering is benodigd om de roede met kledinghangers en je kleding kwijt te kunnen. De deuren zijn hierbij voor een groot deel bepalend voor de gebruiksruimte die over blijft. Een schuifdeur kan praktisch zijn voor de ruimte waar de kast in staat, doordat de deuren niet de ruimte in draaien. Echter neemt een schuifdeur ruimte ín de kast in beslag doordat de deuren over elkaar heen schuiven, en er hierdoor twee dieptes nodig zijn.

Echter bestaan er ook ondiepere kasten (van 49 cm diep, met een gebruiksafmeting van 32 cm). Dit is natuurlijk zeer handig als je je kast in een smalle ruimte kwijt wilt. Dit soort kasten zijn uitermate schikt voor handdoeken, beddengoed en schoenen. Je kan er natuurlijk ook kleding in kwijt, maar de kleding hangt hier dwars in de kast, met een uitschuifbare roede. Hier kan je dus minder kleding in kwijt dan in een kledingkast met meer gangbare maten.

Hoe onderhoud ik mijn (houten) kledingkast?

Koop je een houten kledingkast, dan houd je deze in de topconditie door hem regelmatig te onderhouden. Welk onderhoudsproduct je precies gebruikt, is afhankelijk van de afwerking van het hout. Wij geven je een paar tips zodat je kledingkast schoon en mooi blijft en je er extra lang van kunt genieten.

Tip: Het kan zijn dat er de eerste weken nog een luchtje in je kast hangt van de afwerkingsmiddelen. Vind je de geur van je nieuwe kledingkast niet heel prettig? Met geurstokjes of –buideltjes kun je die luchtjes tegengaan.

meer over houtonderhoud


Direct naar