Keuzehulp kledingkasten

Waar moet je aan denken bij het kopen van een nieuwe kledingkast?

De ideale kledingkast is mooi van buiten en heeft een slimme indeling aan de binnenkant. Onbewust bewaar je meer in je kledingkast dan je denkt. Behalve kleding (voor je werk, thuis en sport) bewaar je hier misschien ook wel je schoenen, beddengoed, handdoeken of zelfs je accessoires. Denk daarom van tevoren goed na over de beste kastindeling voor jou.

Hoe kan ik mijn kledingkast slim indelen?

De ideale kledingkast heeft genoeg opbergruimte voor jouw kleding. Bedenk daarom allereerst welke kleding je wilt opbergen én hoe je die items wilt opbergen: kledinghanger aan een roede, gevouwen op een legplank of in een lade. Met de perfecte indeling creëer je veel opbergruimte die je ook echt gaat gebruiken.

Onze kledingkasten zijn standaard voorzien van een roede en een of twee legplanken per kastgedeelte (compartiment). Zelf kan je naar wens extra ladeblokken, vakverdelers, extra legplanken en overige kastaccessoires toevoegen. Bepaal dus eerst wat je allemaal in je kledingkast wilt opbergen en ga dan na welke opbergoplossingen je nodig hebt.

Bepaal in 3 stappen jouw ideale kastindeling

Hoe groot moet mijn kledingkast zijn?

Uiteraard is de grootte van je kledingkast afhankelijk van hoeveel kleding je wilt opbergen en de beschikbare ruimte in de slaapkamer of walk-in closet. De diepte van de kledingkast is bepalend voor de opbergruimte in de kast. Voor een roede met kledinghangers heb je een minimale kastdiepte van 59 tot 69 cm nodig.

Voor smallere ruimtes bestaan er ook ondiepere kasten (van 49 cm diep, met een gebruiksafmeting van 32 cm). Je kunt in deze kast minder kleding kwijt, omdat de kleding dwars in de kast hangt aan een uitschuifbare roede. Een ondiepe kledingkast is daarom vooral geschikt voor het opbergen van opgevouwen kleding, beddengoed, badtextiel en schoenen. Interesse in een ondiepe kledingkast? Kom naar één van de inspiration stores en stel samen met onze experts je ideale kledingkast op maat samen.

bekijk alle kledingkasten

Draaideur of schuifdeur

Naast de afmeting van de kast zijn ook de kastdeuren bepalend voor de gebruiksruimte die overblijft. Er zijn twee opties: kledingkast met schuifdeuren en draaideuren. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Draaideuren

Voordelen

Je kunt alle deuren tegelijkertijd openen.

Nadelen

Draaideuren nemen meer ruimte in beslag bij het openen van de kast.

alle draaideurkasten

Schuifdeuren

Voordelen

Draait de ruimte niet in. Ideaal voor een kleinere slaapkamer.

Nadelen

De deuren schuiven voor elkaar, waardoor je ín de kast opbergruimte verliest.

alle schuideurkasten

Tip!

Beide kastdeuren kun je uitrusten met een slowmotionsluiting. Hierdoor sluit de deur zacht en geruisloos. Dit verlengt de levensduur van de kledingkast.

Materiaal

Voor onze kledingkasten maken we gebruik van verschillende materialen, zodat de kledingkast past bij je woonwensen en woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kledingkast voor een moderne look, stijlvolle paneeldeuren voor de landelijke slaapkamer of robuust eikenhout voor de industriële slaapkamer.

De meeste kledingkast hebben een basis van hoogwaardig MDF en zijn afgewerkt met een fineerlaag of glasplaat. Glasdeuren geven je slaapkamer een ruimtelijke uitstraling en je hebt direct een passpiegel bij de hand. Deuren zonder spiegel geven je slaapkamer een rustige look.

Tip!

Verschillende bedframes hebben een bijpassende kledingkast. Je creëert zo eenheid in je slaapkamer.

Hoe houd je jouw kledingkast opgeruimd?

Tips voor het organiseren van je kledingkast

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.