Welke soorten topmatrassen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Alles over topmatrassen

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Dus neem je slaap serieus.

Wist je dat je je slaapcomfort kunt vergroten met een topmatras? Dit topmatras, ook wel topper genoemd, leg je bovenop je matras. Lekker slapen was nog nooit zo makkelijk.


MATEN VAN HET TOPMATRAS

Zoek je een topmatras van 140x200 cm, een topmatras van 160x200 cm of eentje van 180x200 cm? Welk topmatras je ook zoekt, wij hebben hem voor je! En we hebben nog veel meer maten voor je in onze collectie:
• de breedte varieert van 70 tot en met 200 cm
• de lengte van 190 tot en met 220 cm
• de hoogte van 5 tot en met 10 cm

Pluspunt!

Van een tweepersoons split topmatras:
Je kunt apart van elkaar je favoriete positie aannemen in bed.


Split topmatras

Daarnaast kun je ook kiezen voor een tweepersoons split topmatras, dit is een topper voor een bed met een elektrisch verstelbare bodem. Bij dit topmatras zit er een split in het hoofdeinde. Dit is ideaal als jij nog even wilt lezen voordat je gaat slapen en je partner al naar dromenland is vertrokken, of als je partner die spannende film nog wilt kijken in bed terwijl jij je ogen niet meer kunt openhouden.
Met dit split topmatras kunnen jullie alsnog een relaxte positie aannemen zonder dat je lief hier last van heeft.

Ook kun je kiezen voor een topmatras met een split in het hoofd- én voeteneinde. Zo ben je de ander helemaal niet meer tot last als jij je favoriete positie in bed aanneemt. Uiteraard hebben we beschermingssets voor deze topdekmatrassen.

bedbeschermingssets voor topmatrassen

Soorten lagen van een topmatras

Een topmatras is eigenlijk een dikke afdeklaag voor op je matras. We hebben diverse soorten in onze collectie. Welk topmatras jij kiest, is afhankelijk van je slaapwensen.

Door middel van voor- en nadelen maken wij het je makkelijker om een topmatras te shoppen.

TOPMATRAS BESTAANDE UIT GELSCHUIM

Als je topmatras bestaat uit gelschuim, dan is een te warm bed verleden tijd. De gel zorgt namelijk voor verkoeling en ventilatie. Daarnaast is dit topmatras drukverlagend en vormt het zich naar de contouren van je lichaam.

➕ verkoelend
➕ ventilerend
➕ drukverlagend
➕ vormt zich naar het lichaam
➕ vochtregulerend

TOPMATRAS BESTAANDE UIT HIGH RESILIENCE, OOK WEL KOUDSCHUIM OF LUXAFOAM

Een HR topmatras - ook wel een luxafoam of koudschuim topmatras genoemd - heeft miljoenen microscopisch kleine cellen, waardoor het topmatras van binnen op een spons lijkt. Deze cellen zorgen voor een goede verluchting en optimale vochtafvoer. En bovendien ligt dit HR topmatras ook nog eens heel comfortabel.

➕ goede verluchting
➕ vochtregulerend
➕ hoog comfort
➕stevig ligcomfort
➕ geen of nauwelijks kuilvorming

➖ vormt zich minder naar het lichaam

TOPMATRAS BESTAANDE UIT LATEX

Ben jij een koukleum, dan kun je het beste een latex topmatras kopen. Latex ventileert minder goed waardoor de warmte in bed wordt vastgehouden. Daarnaast is latex een veerkrachtig materiaal en ligt het dus stevig.

➕ veerkrachtig
➕ goede ondersteuning
➕ warm
➕ zacht ligcomfort
➕ geen kuilvorming

➖ minder ventilerend
➖ minder vochtregulerend

Topmatras bestaande uit visco

Visco - ook wel memory foam, traagschuim of NASA schuim – is thermo-elastisch. Het wordt dus zachter als het in aanraking komt met lichaamswarmte. Het visco, oftewel het traagschuim, vloeit weg als het lichaam wegzakt in het matras.

➕ wordt zachter door lichaamswarmte, vormt zich naar het lichaam
➕vochtregulerend

➖minder geschikt voor zwaardere personen
➖minder ventilerend

TOPMATRAS BESTAANDE UIT MINIPOCKETVERING

Dit topdekmatras zorgt voor een goede ventilatie; de warme lucht tussen de veringen bewegen zich naar buiten en de ‘verse lucht’ wordt naar binnen gezogen als het matras beweegt. Daarnaast kunnen deze miniveren individueel de contouren van het lichaam volgen.

➕ vormt zich naar het lichaam
➕ drukverlagend
➕ stabiele vering

➖ duurder in aanschaf