Hoe groot moet mijn tv-meubel zijn?

alles over tv-meubels

Hoe groot je tv-meubel moet zijn is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van je televisie, want je televisie en tv-meubel moeten natuurlijk wel in verhouding zijn. Als je televisie maar net op je tv-meubel past, is dit voor het aanzicht niet erg mooi.

We leggen je uit hoe hoe je ervoor zorgt dat je tv-meubel perfect staat in jouw woning.

ZO ZORG JE VOOR EEN MOOI AANZICHT

Voor een mooi aanzicht raden wij aan om aan weerszijde een aantal centimeters over te houden. Hoeveel dit er moeten zijn, is afhankelijk van wat je zelf mooi vindt. Als je juist een heel groot tv-meubel kiest en je televisie is heel klein, houd je misschien weer teveel lege ruimte over wat sfeerloos is.

Tenzij je dat opvult met een mooi accessoire. In ieder geval moet je televisie op je tv-meubel passen, dat is het meest belangrijke. Dus meet je televisie op en kijk vervolgens op je tv-meubel qua lengte lang genoeg is. De afmetingen van het meubel staan op de productpagina.

61

TV-MEUBEL TEGEN DE WAND

Ook moet je rekening houden met de ruimte tegen de wand, waar het tv-meubel tegen geplaatst wordt. Een tv-meubel moet qua afmetingen passen tegen de wand. Dus meet de vrije ruimte tegen de wand op en vergelijk dit met de lengte van het meubel. En nu je toch bezig bent, kun je ook meteen kijken of je tv-meubel ook qua diepte in de ruimte past. Want als je niet meer tussen het tv-meubel en de salontafel door kunt lopen, is dit natuurlijk erg vervelend. Wij raden aan om hier 60 centimeter voor te reserveren.

61

hoogte tv-meubel

Vervolgens is de hoogte van het meubel belangrijk. Want je televisie moet natuurlijk wel op de ideale kijkhoogte staan, en dit is per persoon verschillend. Bekijk voor de ideale hoogte van je televisiemeubel op deze pagina.

wat is de ideale hoogte van een tv-meubel?