Wat is de ideale hoogte van een tv-meubel?

alles over tv-meubels

De ideale hoogte voor je nieuwe tv-meubel is afhankelijk van je ideale kijkhoogte. Want als die kijkhoogte niet fijn is, dan is het kijken van een filmpje ook niet erg prettig en ontspannend. Laten we in ieder geval eerst gezegd hebben dat de juiste kijkhoogte niet bestaat. De ideale kijkhoogte is dus alleen te bepalen door wat jij prettig vindt.

De ene persoon kijkt graag recht voor zich uit, de ander kijkt liever een beetje omhoog. Om de hoogte van jouw tv-meubel te bepalen, moet je eerst wat andere hoogtes bepalen, zoals de zithoogte en de hoogte van je televisie.


Zo bepaal je de ideale kijkhoogte

Ga op je bank zitten en bepaal de hoogte van je ogen. Werp vervolgens een blik op de televisie als deze op een hoogte staat zoals jij het liefste kijkt en meet dit punt op.

Tip: het is prettig als je met een rechte zithouding naar de bovenrand van de televisie kunt kijken. Zo hoef je tijdens het televisie kijken niet naar boven te kijken. Naar boven kijken is namelijk een belasting voor je nek en lichamelijke klachten wil je natuurlijk voorkomen.

62