KIES IK EEN TV-MEUBEL MET LADES EN DEURTJES OF EEN TV-MEUBEL MET OPEN VAKKEN?

alles over tv-meubels

Ben jij een opgeruimd type? Dan kun je het beste kiezen voor een tv-meubel met lades en deurtjes. Het grote voordeel hiervan is dat alle apparatuur voor je televisie, die meestal niet heel mooi is, netjes is opgeborgen en dus niet zichtbaar is. Daarnaast zijn kabels keurig weggewerkt én hapt je apparatuur minder stof, dus hoef je niet zo vaak met een stofdoek in de weer, ook fijn!

Toch brengen tv-meubels met open vakken ook wat voordelen met zich mee. Zo is apparatuur veel makkelijker te bedienen en tevens beter bereikbaar. Daarnaast is er nog ruimte voor bijvoorbeeld een mooie accessoire, waarmee je de boel een beetje opvrolijkt.


Voordelen en nadelen tv-meubel met lades en deurtjes

➕ snel opgeruimd aanzicht
➕ kabels zijn netjes weggewerkt
➕ apparatuur wordt niet snel stoffig
➖ apparatuur minder goed te bedienen
➖ apparatuur minder goed bereikbaar

66

Kan mijn apparatuur signaal ontvangen in mijn tv-meubel?

Tegenwoordig zijn er apparaten die ervoor zorgen dat je tv apparatuur dat is opgeborgen in lades en achter deurtjes alsnog signalen kunnen ontvangen. Je televisieapparatuur, zoals een televisiemodem, gameconsole of je soundbar, is afhankelijk van binnenkomende signalen. Anders werkt de apparatuur niet. De apparatuur op of in je tv-meubel moet dus binnen het bereik van de afstandsbediening staan zodat het signaal opgevangen kan worden.

Plaats je apparatuur uit het zicht, dus achter deurtjes en in lades van je tv-meubel, dan moet je ervoor zorgen dat je signalen alsnog op de plaats van bestemming aankomen. Mocht je afstandsbediening niet werken, dan kan dit tegenwoordig opgelost worden met infraroodextenders. Daarnaast kun je apparaten die je minder vaak gebruikt, zoals een dvd-speler of spelcomputer, prima achter een klepmechanisme opbergen, zodat ze alleen bij gebruik in het zicht staan.


VOORDELEN EN NADELEN TV-MEUBEL MET OPEN VAKKEN

➕ apparatuur is goed bereikbaar
➕ ruimtelijke uitstraling
➕ ruimte voor accessoires
➕ onderhoudsvriendelijk
➖ alle apparatuur is zichtbaar
➖ eventuele kabels zijn zichtbaar
➖ eerder stoffig