WAAROM HEB IK EEN TOPMATRAS NODIG?

alles over topmatrassen

Een topmatras is een extra, maar overbodige luxe? Welnee! Een topmatras heb je in een aantal gevallen echt nodig om het comfort van je bed te verhogen.

Wij geven je een aantal redenen waarom het verstandig is om een topmatras aan te schaffen

REDEN 1

Het verhoogt het slaapcomfort

Een topmatras kan het slaapcomfort verhogen. Afhankelijk van je slaapwensen kies je het topmatras dat bij je past. De één wil graag een topmatras dat voor meer warmte in bed zorgt, de ander wil juist het tegenovergestelde.

En ook kan het zijn dat je last hebt van lichamelijke klachten, zoals gevoelige schouders of een pijnlijke nek. Door te kiezen voor een topmatras waarbij deze drukpunten worden verlaagd, wordt het comfort in bed verhoogd.

welk topmatras past bij jou?

REDEN 2

Een topmatras is een must als je matrassen gestoffeerd zijn in de stof van je boxspring

Matrassen worden vaak gestoffeerd in de stof van de boxspring, zodat je boxspring nog luxer oogt dan dat deze al deed. Prachtig, maar die stoffering kent ook een nadeel: de meubelstof voelt een stuk onprettiger – lees: minder zacht - aan dan de matrastijk.

Door er een topmatras op te leggen, die deze tijk wel heeft, kruip je weer een stuk liever in je bed.

wat is een matrastijk?

REDEN 3

Je hebt geen last meer van de naden van je twee eenpersoonsmatrassen in het midden van je tweepersoonsbed

Vaak bestaan boxsprings en ledikanten uit twee eenpersoonsmatrassen, want een goed slaapcomfort is erg persoonlijk. Jij hebt misschien wel een heel ander matras nodig dan je partner. Daarom kies je ieder voor een matras dat je op het lijf geschreven is.

Klein nadeel: lekker tegen elkaar aan kruipen is er niet meer bij, want die dikke naad die ontstaat door de twee eenpersoonsmatrassen is behoorlijk hinderlijk. De oplossing hiervoor is een topmatras dat je kunt leggen op je matrassen zodat de naad verdwijnt.

REDEN 4

Het verlengt de levensduur van je matras

Je matras is niet zomaar een aankoop, het is vaak een investering voor de komende 8 tot 10 jaar. Daarom is het essentieel om je matras zo goed mogelijk te onderhouden.

Je beschermt je matras ook door er een topmatras op te leggen, omdat je lichaam het eerste contact maakt met het topmatras. De eerste lichaamsdruk wordt dus opgevangen door het topdekmatras. Denk er wel aan om ook je topmatras te beschermen tegen eventuele invloeden van buitenaf, houdt hem zo lang mogelijk fris.

onderhoudstips voor je matras

REDEN 5

Je stapt makkelijker uit bed

Met een topmatras op je matras wordt je bed met ongeveer 7 centimeter verhoogd, waardoor je makkelijker uit bed kunt stappen. Dit is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn, rugklachten hebben of moeilijk in en uit bed kunnen komen.