Wat is beukenhout?

alles over hout

Beukenhout is een harde houtsoort die door Goossens vooral gebruikt wordt voor frames van zitbanken en voor poten van eetkamerstoelen. Juist omdat deze massieve houtsoort erg sterk is. Beukenhout is bovendien een goede keuze als je niet heel erg dol bent op karakteristieke noesten. Beuken telt namelijk minder noesten dan andere houtsoorten.

"Beukenhout wordt door Goossens vooral gebruikt wordt voor frames van zitbanken en voor poten van eetkamerstoelen."


leefsituatie

Beukenhout is één van de sterkste houtsoorten. Dus ben jij een echte huismus en breng je veel tijd door op de bank en aan tafel, dan zijn meubels van beukenhout een goede keuze voor jouw inrichting voor de woon- en eetkamer. Beukenhout is dus geschikt voor intensief woongebruik.

UITSTRALING EN KENMERKEN VAN BEUKENHOUT

+ Zeer hard en sterk
+ Makkelijk te bewerken
+ Geen kans op splinters
+ Makkelijk te kleuren en daarom in diverse kleuren verkrijgbaar
+ Consistente nerf en structuur, weinig noesten

- Gevoelig voor krimpen en uitzetten

meer over werking van hout


"Wil je een beukenhouten meubel met een matte uitstraling die je interieur een stoere uitstraling geeft?
Kies dan voor de afwerking met een soft touch lak."


Mogelijke afwerkingen en onderhoud van beukenhout

Beukenhout kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Wil je een beukenhouten meubel met een matte uitstraling die je interieur een stoere uitstraling geeft? Kies dan voor de afwerking met een soft touch lak. Houd je juist van een glans over je houten meubel, dan is een transparante laklaag de juiste keuze. Maar het kan ook zijn dat je de natuurlijke uitstraling van het beukenhouten meubel wilt behouden. Een meubel dat is afgewerkt met een olie is dan jouw favoriet. Het hout heeft ondanks de laklaag of de olie een bepaald onderhoud nodig. Hier lees je hoe je je houten meubel het beste onderhoud.

meer over onderhoud van houtBeuken meubels met soft touch lak
Beukenhout kan worden afgewerkt met een soft touch laklaag. Met deze dunne beschermende laag behoudt het beukenhout een natuurlijke matte uitstraling. Hierdoor oogt het meubel ietwat stoerder. Daarnaast blijft de nerf van het hout zichtbaar en omdat de laag heel dun over het hout is aangebracht kun je de nerf zelfs nog voelen.

+ Natuurlijke, matte uitstraling
+ Kans op kringen en vlekken is gering

Beuken meubels met een olielaag
Als je beukenhouten meubel is behandeld met een olie, is de olie in je meubel getrokken en hierdoor beschermt tegen kringen en vlekken. Daarnaast ziet het hout er ook nog eens prachtig uit, het behoudt zijn natuurlijke uitstraling.

+ Natuurlijke uitstraling
+ Kans op kringen en vlekken is gering


Beuken meubels met transparante laklaag
Is je beukenhouten meubel voorzien van een transparante laklaag, dan is je houten meubel extra goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Deze laklaag is namelijk dikker dan alle andere laklagen en daardoor is de kans op oneffenheden zeer gering. De nerven van het hout zijn niet meer te voelen. De laklaag zorgt voor een glans over het houten meubel en die glans zorgt voor een klassieke uitstraling van het meubel.

+ Kans op kringen en vlekken zeer gering
+ Frisse glans


“Beukenhout is geschikt voor intensief woongebruik.”Herkomst van beukenhout

Het beukenhout dat wij gebruiken is grotendeels afkomstig van beuken uit Europa.