wat is een topmatras?

alles over topmatrassen

Een topmatras is een verrijking voor je bed, eigenlijk een extra luxe.

Dit dunne matras, dat ook wel bekend staat als topper of topdekmatras, wordt op je matras(sen) gelegd en zorgt ervoor dat je nog lekkerder slaapt.

wat is een topmatras?

Wist je dat een matras voor 80% het comfort in bed bepaald, en de bedbodem de overige 20%? We horen je al denken, wat voegt een topmatras dan toe? Nou, met een topmatras kun je ervoor zorgen dat je slaapwensen werkelijkheid worden.

Toppers kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je de warmte in bed behoudt. Of ze zorgen juist voor meer koelte. Een topmatras is eigenlijk een verrijking van de afdeklaag van het matras, alleen is deze dikker dan die in het matras, en dus comfort verhogend.

dit is waarom je een topmatras nodig hebt

Een topmatras mag dan wel het comfort van je bed verhogen, het is niet de oplossing om een verouderd matras een upgrade te geven. Als je matras al een hele poos in gebruik is, wordt er minder ondersteuning geboden. Met de aanschaf van een topmatras kun je deze ondersteuning niet verbeteren, hooguit het comfort. Maar ook dat is van korte duur.

Dus samengevat: als je matras is verouderd is er maar één oplossing voor meer comfort in bed, en dat is de aankoop van een nieuw matras.

wij vertellen welk matras bij je past