Alles over hout

Voor onze natuurlijke meubels maken we gebruik van het beste hout. In Nederland, maar ook in Europa en zelfs aan de andere kant van de wereld selecteren we de beste bomen. Deze krijgen een tweede leven als kast, tafel, stoel of bed. Uit de talloze verschillende soorten bomen die onze wereld rijk is, hebben we de keuze gemaakt om de volgende houtsoorten te gebruiken voor onze Goossens-meubels:

- eikenhout
- notenhout
- teakhout
- beukenhout
- MDF

Elk stuk hout dat wij voor jouw meubel selecteren, is uniek van structuur, nerf en kleur. Scheuren, kleine gaatjes, oneffenheden en/of (open) noesten zijn natuurlijke kenmerken die de echtheid van het hout typeren. Dit zijn geen materiaalfouten, maar een handtekening die de natuur aan het hout heeft meegegeven. Zij geven het meubel juist het karakteristieke en doorleefde uiterlijk dat elk meubel uniek maakt. Bij elk houtsoort zal er door (direct) zon of kunstlicht verkleuring ontstaan. Wanneer je een item uit een serie of in dezelfde kleur nabesteld, kan er kleurverschil aanwezig zijn.

Onderhoud van hout

Houten meubels vragen om een goed onderhoud. Alleen met de juiste producten blijven je houten tafels en kasten lang mooi. Voor houten meubels met een soft touch lak gebruik je bijvoorbeeld onze Mat polish set. En houten meubels die zijn afgewerkt met een olie kunnen worden behandeld met onze Greenfix set. Heb je een meubel gekocht van onbewerkt hout? Dan kun je het beste dit meubel behandelen met de Woodcare & Repair. Dit onderhoudsmiddel voorkomt vlekken, maakt het hout schoon en je kunt er krasjes mee weg schuren. We verkopen ook meubels met een glanzende laklaag. Deze meubels kun je het beste onderhouden met onze Meubelolie. Heb je je oog laten vallen op een meubel met een hoogglans lak? Dan kun je het beste onze Shine & Fix aanschaffen. 

Voor een uitgebreid onderhoudsadvies kun je het beste een kijkje nemen op onze hout onderhoud pagina. Daar geven we je ook meteen bruikbare tips en kun je een handige instructievideo bekijken.