Alles over stof

Goossens wonen & slapen heeft in haar collectie veel stoffen meubels. Van super comfortabele plofbanken in een landelijke stijl tot moderne eetkamerstoelen bekleed met stof. Maar niet iedere stof is hetzelfde, ze hebben allemaal hun eigenschappen. We onderscheiden de volgende stofsoorten: 

- Gemêleerde stof
- Fijn geweven stof
- Grof geweven stof
- Ribstof
- Microvezel
- Velours 


Onderhoud stof

Heb je een nieuwe bank gekocht, een mooie stoffen fauteuil of een prachtige eetkamerstoel? Dan wil je natuurlijk dat je stoffen meubel zo lang mogelijk mooi blijft. Maak daarom gebruik van onze Premium care service en vlekkenspray voor jouw nieuwe stoffen meubel. Deze vlekkenservice geldt op alle stoffen en ook de vlekkenspray is op alle stoffen te gebruiken. 

Uitgebreide vlekkenservice 
De Premium care service is een uitgebreid servicepakket waar je een beroep op kunt doen als er onverhoopt toch iets mis is met je meubel. Uiteraard kun je ervoor kiezen om je meubel te laten behandelen met een impregneerspray, hierdoor werkt hij vuilafstotend. Toch is het mogelijk dat je met eten en drinken per ongeluk een vlek maakt in je stoffen meubel die een stuk lastiger te verwijderen is. Hartstikke zonde natuurlijk. Met de vlekkenservice kun je tot maar liefst 10 jaar lang een beroep op ons doen, wij lossen het probleem voor je op. Deze vlekkenservice is geldig op alle stoffen uit onze collectie. 

Vlekverwijderaar: eerste hulp bij vlekken
Heb je een lelijke vlek gemaakt in je stoffen meubel? Dan verwijder je deze het beste met de vlekkenspray Cleantex. Lees voor het gebruik van dit middel wel de gebruiksaanwijzing zodat je je stoffen meubel, bijvoorbeeld je stoffen bank of eetkamerstoel, op de juiste manier reinigt. Gebruik bijvoorbeeld altijd een zachte, schone doek en wrijf niet maar dep met deze doek op de vlek. Heb je een vaste substantie geknoeid? Verwijder deze dan met een lepel, zodat je de stof zo min mogelijk beschadigt. 

Stofzuig je meubel
Daarnaast kun je het meubel op de laagste stand met het breedste mondstuk stofzuigen. Door gebruik te maken van dit brede mondstuk wordt de stof niet in de stang getrokken en beschadigt deze ook niet. Ook verminder je hiermee kreukels, plooien en pilling. Denk eraan om altijd met de vleug van de stof mee te gaan.