• 11-12-2017
  • Eetkamer
Blog 11-12 - Kerst

De kerstvoorbereidingen zijn in volle gang. En dat is allemaal al druk genoeg. Daarom laten wij je zien hoe je je eethoek kunt transformeren in een waar kerstwalhalla. In landelijke (voor de romantici) én industriële (voor de stoere types onder ons) stijl. Hoef je daar in ieder geval niet meer zelf over na te denken…

Romantisch diner in landelijke stijl aan een uitschuifbare eettafel 

Als je veel eters over  de vloer krijgt tijdens kerst is dat natuurlijk hartstikke gezellig, maar het kan zijn dat je in je eethoek eigenlijk helemaal geen plek hebt voor een grote eettafel waar heel de familie aan past. Maak je geen zorgen! Wij hebben namelijk de oplossing voor jouw ‘kerstprobleem’ en dat is eettafel Tijn. Deze eikenhouten tafel kun je makkelijk uitschuiven tot maar liefst 80 centimeter. De kleinste Tijn-tafel is 160 x 100 centimeter en kan dus worden vergroot tot 240 centimeter.  De grootste Tijn heeft een afmeting van 240 x 100 cm, die kan worden uitgeschoven tot maar liefst 320 centimeter. Plaats er een paar krukjes bij die je normaal gesproken als bijzettafeltjes gebruikt in je woonkamer. Leg over die krukjes een bontje voor meer comfort en zie daar: je hebt meteen een aantal plaatsen meer aan tafel.

Blog 11-12- kerst 1

Het enige wat je hierna nog moet doen, is de eettafel omtoveren tot een sfeervolle kersttafel. Houd je van de landelijke stijl, dan kan de kersttafel voor jou niet romantisch genoeg zijn! Zorg voor een mooie kerstkrans en veel kaarsen op tafel. Je zult zien dat die kerstsferen als vanzelf komen. Plaats hier en daar nog een mooie bloem op tafel en je tafel ziet er extra knus uit.

Blog 11-12, Kerst 2

Wil je na het diner even lekker onderuitzakken? Neem plaats in een super comfortabele fauteuil en geniet nog even na.

Stoer dineren in industriële kerstsferen, het kan!

Blog 11-12 _kerst 3

Wil je een kersttafel creëren? Dan hoeft deze echt niet vol gezet te worden met allerlei tierlantijntjes, kerstaccessoires en je complete servies voor speciale gelegenheden. Wij laten zien dat je juist met weinig items een heel mooie tafel in kerstsferen kunt creëren.  Zorg als eerste voor een tafel met een mooi blad. Eettafel Buul heeft een tafelblad van het beste eikenhout waarop de nerven en noesten nog zichtbaar zijn: een plaatje! 

Een krans van dennentakken met alleen wat lichtjes en mooie klassieke kaarsen kunnen al zorgen voor een kerstgevoel. Dit in combinatie met een open haard, een houten frame als kerstboom, wat extra lichtjes en wollige kussens op een mooie fauteuil heb je toch een hele intieme sfeer in een stoer interieur te pakken. 

1088- blog 2x feestelijke kersttafel - nieuw

Komen vrienden langs voor een goed glas wijn met zoete lekkernijen en een kaasplankje? Zorg dan dat je je delicatessen mooi presenteert. Maak bijvoorbeeld een toren van soesjes op een mooie schaal en bestrooi die met wat poedersuiker. Die poedersuiker doet je meteen denken aan een witte kerst… 

Elegant tafelen 

Ben je gek op de elegante stijl? Ook daar hebben we de beste tips voor.