• 19-09-2022
  • Eetkamer

Tip 1. Kies voor grijze eetkamerstoelen

Neutrale tinten zijn een must in de basis van een Scandinavisch interieur. Denk aan hagelwit, diverse zandtinten en– jawel – allerlei grijze tonen. Een fijn kleurenpalet dat never out of style is. Om van te houden dus, want aan zo’n au naturel look beleef je extra lang plezier. Om grijs in dit interieur te verwerken, kozen we voor hele knappe grijze eetkamerstoelen in een fijne stof mét minimalistisch onderstel. Want naast kleuren, zijn ook zachte structuren en fijne lijnen – zoals de afgeronde hoeken - een must voor een Scandinavisch uiterlijk.

Ontdek meer grijze eetkamerstoelen

Tip 2. De houten tafel is onmisbaar

Ronde vormen mogen gezien worden als het gaat om de Scandinavische woonstijl. Een houten ovale eettafel, inclusief een dun blad en een subtiel gevormde spinpoot, leent zich daar dan uitermate goed voor. Het verzacht de boel en laat de ruimte meer ademen, wat vooral prettig is als de eetkamer al niet zo groot is. De lichte houtlook - typisch Scandinavisch - geeft sowieso een fijne sfeer in een ruimte, daarom is dit materiaal ook voor een dressoir een goede keuze. Die mag net als de eettafel gerust verrijkt zijn met afgeronde hoeken. Maar voor een vleugje spanning kiezen wij juist hier voor een exemplaar met rechte lijnen. En omdat ie lekker licht is qua kleur én goed matcht met de eettafel, voelt de look alsnog ‘luchtig’ aan.

Alle ovale eettafels

Tip 3. Voeg warmte toe met een rond vloerkleed

Een Scandinavische look is warm en toegankelijk. En die warmte en toegankelijkheid is met de toevoeging van één item meteen gewaarborgd, namelijk: het vloerkleed. Naast dat ie in een woonkamer perfect dienst doet, is ie ook in de eetkamer een graag geziene ‘gast’. In deze setting hebben we gekozen voor – hoe kan het ook anders – een gerond exemplaar. Staat prachtig, de eettafel en het vloerkleed versterken elkaar. Het enige wat nu nog rest voor een dosis dinerfun is een mooi gedekte tafel én je favoriete gasten. Gooi de uitnodiging er maar in!

Meer ronde vloerkleden

P.s. Leuke DIY-tip

Spotte je de leuke vlaggenlijn met lintjes? Die kun je makkelijk zelf maken. In een leuke DIY leggen we stap voor stap uit hoe jij hem fixt.

Let's do it yourself!

Wil jij een Scandinavische look in je eethoek?

Shop deze musthaves

In prijs verlaagd
Nieuw
Goossens

Eetkamerstoel Hjalmar

Zonder arm | Stof boucle grijs 149

169,-
Uit voorraad leverbaar
-10%
In prijs verlaagd
Black Friday
Goossens Excellent

Vloerkleed Unique

organisch | 215 x 290 cm | polyamide |...

999,- 899,-
-15%
Black Friday
Goossens

Dressoir Vic

2 deuren 3 laden vsr breed, staand |...

2.589,- 2.200,-
-21%
Black Friday
Frandsen

Hanglamp Cohen

Hanglamp met 1 lichtpunt 25 cm | Grijs mat

116,- 92,-
Uit voorraad leverbaar
Ontdek meer blogs

En laat je inspireren


Een maand lang Black Friday korting tot 50%

Shop black friday deals