• 26-04-2019
  • Woonkamer
1370-3x-een-andere-eethoek.1

We brengen steeds meer tijd door in de eethoek. Hier kun je immers met veel gasten aan tafel plaats nemen voor een gezellige borrel of een etentje. Met een paar kleine veranderingen kun je je eetkamer al een opvallende upgrade geven. Geef je eethoek een unieke look en impress your guests and yourself! 

1371-3x-een-andere-eethoek.2

1. Dezelfde óf verschillende eetkamerstoelen?

Een uitgebreid ontbijt, een delicieuze lunch en een hoogstaand diner met vrienden: de eetkamerstoel is een veelgebruikte zitplaats voor heel wat gelegenheden. Uiteraard moet deze daarom voldoen aan het gewenste comfort, zodat natafelen erg aangenaam wordt. En ook het design moet in de smaak vallen. Daarom kun je kiezen uit meer dan 400 stoelen. Kies je 1 design of mix en match je liever? 

Kies je dezelfde eetkamerstoelen aan de eettafel , dan voelt de ruimte direct erg stijlvol aan. Bovendien creëer je hiermee ook meer rust. Vooral als je houdt van een moderne woonstijl kun je het beste de keuze maken voor dezelfde keukenstoelen in je eethoek. 

Verschillende eetkamerstoelen aan de eettafel toont van meer lef. Laat je fantasie spreken en zoek je favoriete designs uit. Een kleine twist kun je al maken door dezelfde eetkamerstoel te kiezen die verkrijgbaar is met arm  én zonder armleuning. Of selecteer verschillende ontwerpen in eenzelfde tint, ook dan blijft de uitstraling in de ruimte cleaner. 

Mag het creatiever? Dan kun je kiezen voor dezelfde stoel in een andere kleur of totaal verschillende ontwerpen. Lees voor je eetkamerstoelen gaat kopen, wel eerst hoeveel eetkamerstoelen je aan je eettafel kunt plaatsen.

Creatieve tip: plaats twee poefjes aan beide uiteindes van de eettafel. Hiermee voeg je een spannende variatie toe in je eetkamer. Staat bovendien trendy met een paar heerlijke kookboeken of interessante interieurbladen erop gelegd. En je kunt ze gebruiken als extra zitplaatsen als je gasten over de vloer hebt. Wil je weten op welke manieren je nog meer zitplaatsen aan de eettafel kunt creëren? Wij vertellen het je in deze blog


1372.3x-een-andere-eethoek

2. Hanglamp vs. vloerlamp 

De kans is groot dat jouw eethoek verrijkt is met een hanglamp. En het is wonderbaarlijk wat dit item betekent voor de sfeer in de kamer. Dat is een groot voordeel voor degene met een wat kleiner make-over budget, want een nieuwe eyecatcher voor boven de tafel is immers een stuk voordeliger dan de eettafel zelf. Een mooi exemplaar is dus zeer gewenst. 

Wil je graag een one of a kind eethoek? Dan kun je een opvallende vloerlamp in je eetkamer plaatsen. Een industriële lamp geeft je eethoek een ruig karakter, een wat stijlvollere vloerlamp brengt allure in huis. Dat minder fraaie hoekje is nu ook meteen verleden tijd. 


1373-3x-een-andere-eethoek

3. Vloerkleed eronder voor luxer gevoel 

Voelt je interieur kil aan? Dan is een vloerkleed een onmisbaar element in je ruimte. En niet alleen in je woonkamer is deze fijne sfeermaker de verbinder tussen al je meubels. Ook je eethoek fleurt er ongelooflijk van op. Op het eerste oog lijkt het misschien niet erg praktisch, maar als je kiest voor een plat geweven versie, zijn eventuele kruimels na de maaltijd eenvoudig van het kleed te verwijderen. Ook is zo’n type vloerkleed erg geschikt voor eetkamerstoelen met wieltjes. Let er wel op dat je vloerkleed helemaal onder de tafel past, dat staat het mooiste. Van te voren meten is dus aan te raden. 

De mooiste hanglampen voor boven je eettafel: