• 22-11-2018
  • Eetkamer

Kerst vieren zonder kerstdiner aan een mooi gedekte tafel is haast ondenkbaar. Dus beginnen weken van te voren al de voorbereidingen. Te beginnen met de vraag waar het kerstdiner überhaupt plaatsvindt. Is dit jaar jouw huis het decor en mag je je hele familie ontvangen? Of doe je het dit jaar totaal anders en kies je voor een intiem etentje met alleen je geliefde of gezin?

Wij opperen vier verschillende soorten tafels die zich perfect lenen om het kerstdiner op te presenteren. Uiteraard de eettafel – hoe kan het ook anders. Maar wist je dat een sidetable, een salontafel of een etentje aan je kookeiland een prima alternatief zijn? 


De eettafel

1091 4 kerstdiner

Komt de hele familie over de vloer? Dan kun je het beste kiezen voor de eettafel, want hier kun je immers veel gasten aan laten plaatsnemen. Erg handig: wij geven tips met welke meubels je meer plaats aan tafel kunt creëren. Zo weet je zeker dat je al je gasten aan tafel passen. 

1090 4 tafels kerstdiner

Wil je je gasten extra comfort bieden tijdens je diner, wat erg welkom is aangezien zo’n diner vaak urenlang duurt,  kies dan voor eetkamerstoelen met een armleuning . Wil je nog meer luxe bieden? Helemaal blij wordt je bezoek, en jij uiteraard ook, van een eetkamerstoel met een verstelbare rugleuning . Met zo’n verstelbare rugleuning kunnen ze eens lekker onderuitzakken en naar achter leunen tijdens en na het diner. Vooral fijn als je net iets teveel gegeten hebt. 

Je tafel mooi aankleden? Ontdek onze tips


De sidetable 

1092 4 kerstdiner

Een kerstdiner is vaak uitgebreid. En als de tafel al mooi gedekt is voor al je gasten, blijft er vaak (te) weinig plek over voor al het lekkers. Want naast het hoofdgerecht, zijn er nog tal van bijgerechten die je over heel de tafel plaatst en waar niet iedereen gemakkelijk bij kan. De oplossing: ga voor een walking dinner. Met een aantal sidetables, of een sidetable met meerdere plankjes, in je eetkamer langs de muur kun je genoeg gerechtjes kwijt. En omdat je constant rühring hebt in huis, is dit ook voor de kinderen een fijn alternatief. Zij hoeven niet urenlang op hun stoel stil te zitten. Zo makkelijk kan het zijn! 

De salontafel 

1094 4 kerstdiner

Ben jij het type dat juist niet uitkijkt naar familieverplichtingen tijdens kerst? Kies dan eens voor een intiem diner met je lief. Dit keer niet aan de eettafel, maar verplaats je eens naar de zithoek. Een grote salontafel biedt namelijk ook genoeg ruimte voor allerlei lekkere hapjes. Helemaal ideaal is het als je meerdere salontafels in je zithoek hebt staan, daar kun je namelijk nog meer op kwijt en ze zijn makkelijk bij te schuiven. Maak ook gebruik van krukjes of bijzettafeltjes

Neem in je mooiste outfit of misschien wel lekker in je pyjama plaats op de bank of ga rondom de salontafel zitten op een zacht vloerkleed

O ja, zorg voor genoeg sfeerlichtjes. Kleine lampen, kaarsen… Succes gegarandeerd!

Aan de bar 

1097 4 kerstdiner

Ben jij gezegend met een kookeiland of een leuk barretje in je huis? Lucky you! Want ook dit is een fijne plek voor een gezellig samenzijn met je lief. Oók met kerst! Want als je zorgt voor barkrukken die lekker zitten, is lang dineren aan je kookeiland echt geen straf. Al onze barstoelen hebben een stevige voetensteun. En als je meer comfort wil toevoegen, raden wij een barstoel met armleuning en hoge rug aan, zoals barstoel Chaplin of Sturdy. Ook juist voor een snel diner is deze setting zeer geschikt, zo houd je extra tijd over voor een foute kerstfilm op de bank of in bed

De mooiste barstoelen voor aan jouw kookeiland hebben we al voor je uitgezocht. 


Meer tafels voor je kerstdiner:

Salontafel Jelle XL

249,-
1-5 werkdagen in huis