• 05-11-2018
  • Slaapkamer

Sommigen hebben het snel warm in bed, maar tijdens de winternachten kan het zomaar zijn dat jij juist een echte koukleum bent zodra je in bed stapt. Dan is een beetje meer warmte extra welkom. Een elektrisch deken kan een uitkomst zijn, maar de vraag is of manlief ook zo blij is met een warm nestje. En om die verwarming nu op de hoogste stand te zetten is ook geen goed idee,  want dat kan zorgen voor aardig wat hoofdpijn de volgende ochtend. Wat dan wel te doen? Wij geven je 4 tips! 

1. Een donzen dekbed 

Een donzen dekbed zorgt ervoor dat jij het niet meer koud hebt ’s nachts. Onze donzen dekbedden zijn gemaakt van zuivere witte eenden dons dat zorgt voor een maximale ventilatie en vochtregulatie. Het dekbed is warmte isolerend zonder dat het klam wordt. Zeg maar dag tegen de koude nachten! Bijkomend voordeel is dat dit dekbed geschikt is voor alle vier de seizoenen. Als je het zomer- en herfstdekbed samenvoegt, heb je een heerlijk warm winterdekbed. Heeft je partner het juist helemaal niet koud tijdens de wintermaanden? Dan kun je kiezen voor een apart dekbed tijdens dit seizoen. Misschien wat minder knus, maar je zult slapen als een roosje. 


Blog 29-1- 4 tips meer warmte - 2

2. Infinity Puur Matras 

Je kunt ook kiezen voor een matras die zorgt voor meer warmte als het kwik buiten onder het vriespunt daalt. Een 4-seizoenen matras zorgt voor warmte in de winter en voor koele nachten in de heetste periode van het jaar. Het matras heeft namelijk een zijden kant en een kant dat afgedekt is met wol. En die wollen zijde is waar jij naar verlangt in de winter, want die houdt jou lekker warm. Daarnaast neemt wol vocht op en ventileert dat weer. De zijden kant is vervolgens weer ideaal voor in de zomer, want die zorgt juist voor een koel bed. We hebben het matras zowel in de maten van een tweepersoonsbed als een eenpersoonsbed. Slaap lekker! 


1166 - warmte in bed - topmatras

3. Topmatras van latex 

Een topmatras van latex houdt je ook lekker warm tijdens de winternachten. Deze matrastopper kun je bovenop je matras leggen. Het maakt niet uit of je nu een boxspring of ledikant als bed hebt: een topmatras is voor beide geschikt. Bovendien zorgt een topmatras ook voor meer comfort én wordt slapen een stuk knusser. Als je twee verschillende matrassen in je bed hebt liggen - één voor je partner en één voor jou - en je legt daar een topmatras bovenop, dan heb je geen last meer van die vervelende gleuf in het midden. Zo kun je ook lekker naar elkaar toe kruipen, wat ook weer zorgt voor extra warmte. 

Blog 29-1 - 4 tips meer warmte - 3

    4. Een extra plaid

Als je een apart dekbed heel erg ongezellig vindt, kun je ervoor kiezen om een extra plaid om je heen te slaan in de koude nacht. In onze collectie vind je super mooie grof geweven varianten die je overdag mooi over je bed kunt draperen . Deze zorgt dus niet alleen voor meer warmte voor jou, maar ook meteen voor een warme sfeer. Heerlijk gezellig dus!

Blog 4 tips voor meer warmte slaapkamer
1169 - warmte in bed - lamp

Extra 'tip': Een mooie lamp 

Een mooie lamp zorgt weliswaar niet voor echte warmte, maar geeft wél een warme sfeer aan je slaapkamer. Een mooie hanglamp boven je bed is een statement in je slaapkamer. 

Een stijlvolle vloerlamp of een tafellamp op je nachtkastje is ook geen overbodige luxe. Zo heb je meteen een lampje bij de hand voor als je 's avonds op zoek gaat naar een warme kruik of dikke sokken.